Afbeelding
Aangeleverd.

‘Verpest het havenzicht niet met meer appartementen'

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Verpest het authentieke aanzicht van de Buitenhaven niet met nog een appartementencomplex. Die boodschap stuurden omwonenden van de Buitenhaven deze week aan het stadsbestuur. Het college lijkt Mateboer dinsdag toestemming te geven om de Schepmanwoningen uit 1929 te vervangen voor een nieuw appartementencomplex. De buurt verzet zich al tijden tegen de plannen en doet met de brief een laatste poging om sloop tegen te gaan.


De buurt stelt dat de plannen van Mateboer volledig indruisen tegen alle bij hen bekende afspraken. Volgens het bestemmingsplan moeten de Schepmanwoningen grondgebonden koopwoningen blijven, terwijl Mateboer er een appartementencomplex met 10 (deels sociale) huurwoningen wil neerzetten. Bovendien schrijft het bestemmingsplan een zadeldak voor, maar de plannen gaan uit van een plat dak, om meer appartementen mogelijk te maken. Ook de voorgeschreven dakgoothoogte moet overschreden worden. Tot slot gaat de bebouwing 1,5 meter over de huidige stoep heen.
De buurt hoopt met de brief het college nog op andere gedachten te kunnen brengen, volgens hen zijn dit plannen waar iedereen minder van wordt, behalve de projectontwikkelaar. De plannen gaan ten koste van de privacy van de omwonenden en bovendien wordt het authentieke havenzicht verpest. "Binnen een straal van 100 meter staan al 3 appartementencomplexen. Nog 1 erbij past niet in het authentieke beeld”, aldus de omwonenden in de brief.
Lees verder op pagina 5.