Ds. Van Santen neemt afscheid van Hervormd Kampen

KAMPEN - Dominee F.J.K. van Santen heeft tijdens de middagdienst van zondag 18 april afscheid genomen van wijkgemeente Broederkerk. In de dienst stond Van Santen stil bij afscheid nemen, elkaar opdragen aan God en het opbouwende en bewarende werk van Christus, zoals ook Paulus destijds afscheid nam van de gemeente Efeze.

“Hoewel afscheid nemen moeilijk is en met emoties gepaard gaat, geeft het rust en ruimte als we ons werk in de doorboorde handen van onze Heiland kunnen leggen. We kunnen dan vol goede moed uitkijken naar wat Paulus ons voorhoudt: het erfdeel dat klaarligt voor alle geheiligden.”, aldus de predikant.
Aan het einde van dienst liet hij een steen achter op de preekstoel met daarop de tekst uit Jozua "Ik en mijn huis, wij zullen de Heere dienen”. Met die wens voor de gemeente en het avondgebed van Maarten Luther besloot hij de dienst. Daarna spraken burgemeester Koelewijn, collega ds. W.L. Dekker (namens het ministerie van predikanten), zoon Johan van Santen en Harry Veldhuis (voorzitter kerkenraad) de predikant en zijn vrouw toe. Als slotlied klonk psalm 134:3, waarmee gemeente en predikant zegenend afscheid namen van elkaar.
Dominee Van Santen was sinds december 2012 aan de Hervormde gemeente van Kampen verbonden. Nu hij met emeritaat gaat, gaan hij en zijn vrouw in Leusden wonen. Op een later moment, als de coronamaatregelen versoepeld zijn, volgt nog een afscheidsavond voor de gemeenteleden.