Geen breed draagvlak onder omwonenden voor strandpaviljoen

KAMPEN - Nog vorige week probeerde de buurt de komst van het strandpaviljoen te houden door het college van burgemeester en wethouders erop te wijzen dat een groot deel van de buurt tegen de plannen was. Ruim 39 van de 43 ondervraagden tekende een handtekeningenactie tegen de plannen.

“Er is geen breed draagvlak voor de huidige plannen!”, aldus de omwonenden in een brief aan het college. “Men heeft het gevoel dat dit plan er even ‘snel doorgedrukt moet worden’.”

De buurt noemt in de brief ook enkele redenen waarom zij tegen de plannen zijn. Er zijn zorgen over de verkeersveiligheid en over de te verwachten parkeerproblemen. Sommigen willen niet dat de natuur wordt aangetast. Anderen stellen dat de horeca het al moeilijk genoeg heeft en dat extra concurrentie niet ethisch is. De buurt is bang voor verstoring van de zondagsrust, wil niet dat het terrein afgesloten wordt in de nachtelijke uren en denkt dat de huidige bezoekers van het terrein een andere plek moeten zoeken, als de huidige plek wordt aangepast.


Aanhouding na drugsvondst

KAMPEN - Een 24-jarige man uit Kampen is woensdag aangehouden nadat in zijn woning diverse soorten drugs werden aangetroffen.

De politie had reden om een drugsvangst te vermoeden en gingen zijn woning binnen. Hierop werden drugs aangetroffen. Het onderzoek is nog in gang.