Afbeelding
Kamper Almanak

Voorproefje Kamper Almanak

(door Huib Strengers)

KAMPEN- In juli verschijnt de Kamper Almanak 2021. De jaarlijkse en spannendste gebeurtenis in het SNS Historisch Centrum, vroeger Walkate Archief, aan de Burgwal.

De eerste editie verscheen in 1928. Bij een zoektocht in het rijke archief stuitte de redactie van De Brug op de omslag van de Almanak 2021 die op de site te zien is. De inhoud wordt pas bij het verschijnen bekend en er wordt haast aansluitend begonnen met de voorbereidingen van de Almanak 2022.

Die zal de directeur van het SNS Historisch Centrum, Herman Harder, niet meer meemaken. Na meer dan 25 jaar deze functie vervuld te hebben gaat hij met pensioen. Voorafgaande aan Koningsdag spelde de burgemeester van Kampen, Bort Koelewijn, die eveneens met pensioen gaat, Harder de versierselen op behorend bij lid in de Orde van Oranje Nassau. Wie zijn opvolger gaat worden is nog niet bekend gemaakt.

De Kamper Almanak bevat historische verhalen, maar er wordt ook aandacht geschonken aan overledenen die veel betekend hebben in de gemeente Kampen. De Kamper Kroniek is eveneens een terugkerend onderdeel inde Almanak. De gebeurtenissen van het jaar voorafgaande worden er in het kort belicht. Het boekwerk, want zo mag je het wel noemen, is de laatste jaren steeds uitgebreider geworden, voorzien van een harde kaft en met een toenemend aantal pagina’s.