De vierde verdachte werd later alsnog aangehouden.
De vierde verdachte werd later alsnog aangehouden. Stefan Verkerk

Vier personen aangehouden na wilde achtervolging

(Door: Robert Jansema)

KAMPEN - Wild West taferelen aan de Symfonielaan afgelopen zondag. Daar crashte een Ford na een achtervolging die eerder die ochtend in Zwolle begon. De politie heeft vier personen aangehouden.

Zondagochtend hield de politie een verkeerscontrole in Zwolle, de rode Ford wilde niet meewerken aan de controle en koos het hazepad. De dienders zagen de auto omkeren en besloten de achtervolging in te zetten en een stopteken te geven. De bestuurder gaf daar geen gehoor aan en scheurde vanuit Zwolle richting Kampen. Na onderweg al de nodige schade te hebben aangericht, eindigde de levensgevaarlijke rit met een crash aan de Sympfonielaan. De personenwagen raakte daarbij beschadigd, net als een politieauto.

Verdachte met één schoen

Toen de Ford tot stilstand kwam, werd de bestuurder in de boeien geslagen en meegenomen. Daarnaast zijn ook twee inzittenden van de vluchtauto aangehouden. Een vierde verdachte zag de bui al hangen en sprong direct na de crash uit het voertuig. Hij name de benenwagen en rende de wijk in. Lang was hij niet voortvluchtig, de man werd dankzij een burgernetactie snel gesignaleerd en kon daardoor worden aangehouden. De man was goed herkenbaar, omdat hij slecht één schoen droeg. De andere schoen was hij verloren toen hij uit de auto sprong. Ondertussen hadden zich de nodige buurtbewoners verzameld bij de plek des onheils. Ze waren op de sirenes afgekomen.

Kapmes en vuurwapen

Vanwege nader onderzoek dat werd gehouden in de wijk, was de Symfonielaan zondagmiddag afgesloten. In de vluchtauto is een vuurwapen aangetroffen, in het veld naast de Ford lag een kapmes. De beschadigde politiewagen en de vluchtauto zijn later weggesleept.

Verdachten nog vast

Bij het ter perse gaan van deze krant, zaten de vier verdachten nog achter slot en grendel. "Ze worden van meerdere strafbare feiten verdacht waaronder verkeersovertredingen, mishandeling en wapenbezit.", aldus een politiewoordvoerder.

Afbeelding
Afbeelding