Links dochter Vera met de onlangs verdwenen Saar, rechts met Donnie die al eerder verdween.
Links dochter Vera met de onlangs verdwenen Saar, rechts met Donnie die al eerder verdween. Aangeleverd.

Kampenaren hopen via website ‘ontvoerde’ katten terug te vinden

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Waar zijn onze katten en wat is er met ze gebeurd? Omwonenden van de Van Oss-straat en Jacob Catsstraat maken zich al jaren zorgen over de vele vermissingen van katten uit hun buurt. Ze hebben het sterke vermoeden dat een buurtbewoner achter de tientallen verdwijningen zit. Vooral omdat sommige katten een eind van huis teruggevonden worden; in het Roggebotsebos.

Maar dat zijn de katteneigenaren die geluk hebben, want alhoewel de meeste buurtbewoners na vermissing een kijkje in het bos gaan nemen, worden de meeste katten toch niet teruggevonden. Exacte aantallen van vermissingen zijn er niet, maar in 2017 berichtte deze krant dat er in twee jaar tijd al 12 katten vermist waren. Dat aantal is de laatste jaren alleen maar toegenomen.
Michael en Mayella Stremmelaar raakten kort nadat zij in de buurt kwamen wonen hun kat Donnie kwijt. Tot groot verdriet van dochter Vera die Donnie enorm mistte. Vorige week kwam daar nieuw verdriet bij. Ook poes Sara kwam niet meer thuis.
"Het kan bijna niet anders dan dat de katten bewust worden ontvoerd”, aldus Michael. "Anders zou het niet logisch zijn dat sommigen op soortgelijke plekken worden teruggevonden. Ik snap niet dat iemand zoiets doet. Ik kan me best voorstellen dat het vervelend is als je een kat in de tuin hebt, maar je doet hier zoveel mensen en vooral hun kinderen zoveel verdriet mee. Onze dochter was ontroostbaar.”
Al in de week na de vermissing had Michael een website gemaakt waarop alle vermiste katten uit de buurt gemeld kunnen worden: www.vermistekattenkampen.nl. Via de site kan de wijkagent worden aangesproken en buurtgenoten kunnen alle katten die door de jaren heen verdwenen zijn, met een foto en omschrijving erop zetten. Wijkagent Milan Kilsdonk bevestigt dat er uit de buurt meerdere meldingen van vermiste katten gekomen zijn. "Dat is opmerkelijk”, aldus de wijkagent, "maar op dit moment loopt er nog geen onderzoek. Daar zijn te weinig aanknopingspunten voor. We hopen dan ook dat mensen met informatie contact met ons opnemen, zodat we verder onderzoek kunnen doen.”