Afbeelding
Aangeleverd

Kampenaren hebben de stad ‘vertegenwoordigd’ op songfestival

KAMPEN - “Het was geweldig!”, aldus Michiel de Groot - ook bekend als eigenaar van de Intertoys - die op 17 mei samen met een groep vrienden het songfestival in Rotterdam bezocht. Hij kon het niet laten om voor Ahoy ook nog even de Kamper vlag te tonen.

De Groot kwam bij toeval op het evenement terecht. “Aline Hofstee, die ik al langer vanuit Ommen ken en evenementencoordinator van de Gemeente Kampen is, had tickets van vorig jaar. Toen ging het evenement door corona niet door. Zij kwam dus als eerste in aanmerking voor tickets dit jaar. Zij had een ticket over en had dit op social media gemeld. En tja, dat zag ik nogal snel haha!”

De Groot greep zijn kans en besloot toen zijn vrienden Jos Hogenbirk en Melvin Brandenburg van evenementenbureau Kamper Events ook te vragen. “Het is uiteindelijk het evenement der evenementen, de grootste tv-show ter wereld en dat maak maar 1 keer in je leven mee. Zij hebben gelukkig nog tickets kunnen scoren en zo zaten we ineens samen in de auto. En ja, natuurlijk namen we de vlag van Kampen mee.”
Zaterdagavond vindt de grote finale van het Eurovisie Songfestival plaats in Rotterdam Ahoy. Door de overwinning van Laurence is Nederland verzekerd van een plek in de finale.