Afbeelding
foto Fred Sollie

Ikonenmuseum collecteert voor doorstart expositie

KAMPEN - Ikonenmuseum Kampen doet van 28 mei tot en met 5 juni mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De collecte wordt mobiel gehouden via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren.

Ikonenmuseum Kampen voert actie voor de doorstart van ‘Inspiratie - een ontmoeting tussen de collectie Helmantel en Ikonen'. Afgelopen november is de tentoonstelling Inspiratie geopend. Vanwege de lockdown hebben er echter maar weinig bezoekers van kunnen genieten. Het museum hoopt gauw weer haar deuren te openen. De tentoonstelling van Helmantel is verlengd tot en met 30 oktober. In zes zalen worden middeleeuwse beelden, stillevens, kerkinterieurs, ikonen en andere objecten worden getoond, zorgvuldig bij elkaar gezocht door Henk, Babs en de curator van het museum.

Thematische aanpak

Het is de derde keer dat het Ikonenmuseum en museum Helmantel samenwerken. In eerdere exposities werd de nadruk gelegd op de kerkinterieurs en middeleeuwse beelden in de collectie Helmantel. Dit keer is gekozen voor een thematische, associatieve aanpak, waarbij iedere zaal een eigen thema en verbinding heeft.