Afbeelding
Gijs Versteeg Fotografie

Europese subsidie voor waterrecreatie IJsseldelta

KAMPEN - De gemeente Kampen, Gebiedscoöperatie IJsseldelta, IJsseldelta Marketing en lokale partijen en ondernemers hebben de afgelopen maanden gewerkt aan het project ‘Waterrecreatie IJsseldelta’.

Door dit project komt er via het water een betere toeristisch-recreatieve infrastructuur beschikbaar. Voor de uitvoering van de plannen is nu een Europese LEADER-subsidie toegekend van 96.993 euro voor de periode tot 1 april 2023.

Het project ‘Waterrecreatie IJsseldelta’ versterkt en verbindt volgens de betrokken partijen de recreatiesector van de IJsseldelta en de nautische Hanzestad Kampen met elkaar, waardoor de IJsseldelta een unieke waterrecreatiebestemming wordt. De gemeente Kampen heeft 65.000 euro aan extra middelen voor dit plan beschikbaar gesteld. In totaal kan door investeringen van gebiedspartijen en ondernemers en subsidie van de Europese Unie, de provincie Overijssel en de gemeente Kampen een bedrag van bijna 250.000 euro worden geïnvesteerd. Bij de subsidie van de Europese Unie gaat het om een LEADER-subsidie. Deze subsidies zijn bedoeld voor samenwerkingsverbanden die zich richten op plattelandsontwikkeling.

Recreanten

Wethouder Geert Meijering: “Door meer voorzieningen voor waterrecreatie te realiseren wordt Kampen nog aantrekkelijker voor recreanten. Dit plan zorgt daarnaast voor een sterkere verbinding tussen ons buitengebied en onze binnenstad. Ik ben blij dat we hier samen met zoveel betrokken partijen in kunnen investeren.”

In dit project realiseren recreatieaanbieders, (agrarische) ondernemers en gebiedspartijen nieuwe mogelijkheden voor waterrecreatie in de IJsseldelta; een watertaxi brengt inwoners en bezoekers op verschillende mooie plekken langs de IJssel, nieuwe aanlegsteigers maken het achterland bereikbaar, informatiepanelen en picknickbanken zorgen voor gebiedsinformatie en gemak, de landtong van Gat van Seveningen wordt hersteld en een mini-camping in een haven aan de IJssel koppelt verblijf aan waterrecreatie.