Bebording en nieuw wegprofiel tegen overlast Strandpaviljoen

(door Nick de Vries)
KAMPEN - Wethouder Albert Holtland heeft in reactie op klachten over verkeersoverlast rond het strandpaviljoen een bestelling voor materiaal om de weg aan te passen vervroegd. Ook gaat de eigenaar van het paviljoen duidelijkere bebording plaatsen om parkeren op zijn terrein tegen te gaan.

Het CDA stelde donderdag vragen in de raad over overlast in het voorgaande weekend. Volgens wethouder Albert Holtland heeft het probleem de aandacht. De ondernemer gaat allereerst een duidelijker bord plaatsen bij de parkeerplek. "De plek is alleen voor mensen met een invalidenkaart en voor bevoorrading", aldus Holtland. "De plek is specifiek voor een grote hoeveelheid fietsen bedoeld." Personeel, bezoekers en mensen die in nabijgelegen kantoren werken moeten elders parkeren.
Ook heeft Holtland alvast de materialen voor het aanpassen van het kruispunt besteld. De kosten voor deze materialen en de aanpassing zijn voor de ondernemer, maar mocht de vergunning -die nog niet onherroepelijk is - alsnog worden ingetrokken, dan hoeft de ondernemer niet te betalen. "Maar dat risico nemen wij, temeer omdat die materialen ook op andere punten inzetbaar zijn in de toekomst", aldus Holtland.