Van de Wetering doet alternatieve halve triatlon

KAMPEN - Kees van de Wetering heeft op zondag 30 mei een eigen alternatieve halve triatlon gedaan. Het was voor de IJsselmuidenaar een alternatief voor de geannuleerde halve triatlon van Geraardsbergen in België. Van de Wetering was na afloop dik tevreden. “Ik had niet verwacht dat het over het algemeen vrij gemakkelijk ging.”

Na het annuleren van de halve triatlon van Geraardsbergen zocht Van de Wetering een alternatief. “Dat was lastig in coronatijd. Alle geplande evenementen zijn uitgesteld. Dus werd het een solo halve triatlon op het Kampereiland. Geen Muur van Geraardsbergen, Kampereiland is iets vlakker”, aldus de triatleet.

Het zwemgedeelte van 1.900 meter deed hij in het Ganzendiep. Hij kon het tekort aan open watertrainingen goed merken. Na ruim 38 minuten klom hij aan de kant. “Dat viel een beetje tegen, maar prima voor deze dag.”

Het fietsstuk van 90 kilometer ging hem prima af. Na 2.38 uur stapte hij van de fiets. Daarna volgde een halve marathon. Van de Wetering begon goed. Het eerste half uur liep hij gemakkelijk. Daarna begonnen zijn benen vol te lopen en ging de snelheid wat omlaag.

Toch kon Van de Wetering het tempo nog redelijk op peil houden. Hij bleef binnen de 1.50 uur. Dat betekende dat hij de halve triatlon volbracht in een tijd van 5.20 uur. “Daar was ik erg blij mee. Het is een solo activiteit en dat maakt het wel zwaar.”