Kevin Veger in het shirt van VV Kampen.
Kevin Veger in het shirt van VV Kampen. Foto: Tennekes

Kevin Veger keert terug bij VV Kampen,
twintig namen bekend bij vierdeklasser

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Na drie seizoenen keert Kevin Veger terug bij VV Kampen. De aanvaller was in het seizoen 2017-2018 enorm succesvol bij Kampen. Hij scoorde in dat seizoen maar liefst 29 keer voor Kampen in de competitie.

Veger voetbalde zich in dat seizoen onder trainer Arjan ten Hove in de picture. Hij eindigde als tweede in de Salverda Topscorers Competitie en was in dat seizoen de meest scorende speler in het Kamper voetbal.

Veger trok de aandacht van Olympia ‘28 en stapte over naar de club uit Hasselt. In het seizoen 2018-2019 was hij vier keer trefzeker voor de derdeklasser in de competitie.

Daarna ging hij voetballen bij Swift ’64, waar hij werd herenigd met trainer Arjan ten Hove. In zijn eerste seizoen in Swifterbant kwam hij tot twee treffers. Het afgelopen seizoen kwam hij niet tot scoren in de competitie die maar vier speelronden duurde.

Nu stapt hij dus in het nieuwe avontuur bij VV Kampen. De club maakt komend seizoen een herstart in de vierde klasse, gesterkt door de samenwerking met DOS Kampen. Inmiddels hebben twintig spelers zich aangesloten bij Kampen voor komend seizoen.

Zeven spelers in de nieuwe selectie van VV Kampen komen over van DOS Kampen.

Joeri Stuivevolt komt over van Wilsum. Safak Aybek maakt de overstap van KHC naar Kampen. Drie spelers zijn afkomstig van Noord Veluwe Boys. Het was al bekend dat Silvan van der Meulen Noord Veluwe Boys verruilt voor Kampen. Selim ben Mansour en Mohammed Abdullah maken dezelfde overstap. Keeper Ica de Boer komt over van ’s-Heerenbroek en Jurre van Vlijmen van Go-Ahead Kampen.

Keeper Matthew Dokter is afkomstig van DOS Kampen. Dat geldt ook voor Dahley Keizer. Het was al eerder bekend dat hij voor Kampen heeft gekozen. Maar liefst vijf spelers verruilen DOS O19-1 voor Kampen. De namen Job Landsman en Kai van Motman waren al bekend. Daar zijn Seth Woning, Koen Weijers en Marc ter Steeg bijgekomen.

Daarnaast zijn er nog vier eigen spelers van Kampen die in de eerste selectie komen. Het gaat om Kerwin van Klinken, Mikan Venekamp, Ludgene Miguel en Gedion Belochi. Zij speelden het afgelopen seizoen in het tweede team van Kampen. Ook Gabian Kingma sluit aan bij Kampen. Hij had het afgelopen seizoen geen club. Kampen is nog in gesprek met enkele spelers.

De eerste selectie van VV Kampen staat komend seizoen onder leiding van Jeroen Kloekke. Hij was de afgelopen drie seizoenen trainer van het tweede elftal van WVF en was eerder actief als hoofdtrainer bij Storica en als trainer bij het tweede team van Zwolsche Boys. Cor Bottenberg gaat fungeren als assistent-trainer.