Van Rossum-toer toont toeristen Kamper highlights

KAMPEN - Tientallen toeristen volgden afgelopen zaterdag en zondag de 'in-het-voetspoor-van-de-van-Rossems-toer'. Georganiseerd door Kampen Events, Tourist Info Kampen en Citymarketeer Roeland Tameling reden ze in golfkarretjes langs de televisiemomenten.

Vrijwilligers van TI brachten ze tijdens een 2-uur durende rit, in een zonovergoten binnenstad naar het Stedelijk Museum met schepenzaal, Bovenkerk, Kamper Kogge en werf.Na een uitgebreide lunch aan de oevers van de IJssel volgde nog een toefje: een frisse boottocht met salonboot 'de Veerman van Kampen'.

Veel deelnemers vertelden dat ze volkomen verrast waren door de [onbekende] schoonheid en vooral ook gezelligheid van de oude Hanzestad. Maar ook door de hartelijke ontvangst en enthousiaste inzet van gidsen en chauffeurs. Iedereen gaf aan voor een langer en informatiever bezoek zeker terug te komen. Kijk voor foto's van het evenement op www.brugnieuws.nl.

Bedreiging
31-jarige man

KAMPEN - Een 31-jarige man is dinsdag rond 18.00 uur bedreigd door een 34-jarige man op straat in de omgeving van de Kalmoessingel.

De 34 jarige verdachte is later deze week aangehouden en verhoord