Rust in slot overschrijvingsperiode

KAMPEN - In de laatste dagen van de overschrijvingsperiode is het tot dusver opvallend rustig gebleven. De meeste clubs hadden de selectiezaken al ruim op tijd afgehandeld. Wel moet worden benadrukt dat bij het ter perse gaan van deze krant de overschrijvingsperiode nog niet is verstreken.

Zoals bekend was KHC nog op zoek naar een keeper. De club slaagde in de zoektocht en heeft Arian Sevok vastgelegd (zie artikel pagina 53). Het meeste nieuws was te vinden bij VV Kampen, aangezien daar een complete nieuwe selectie wordt samengesteld. De club is zeer blij met de terugkeer van Kevin Veger (zie artikel pagina 53).

Kamper eersteklassers

Bij de Kamper eersteklassers geen verrassingen. Er is veel spelersverkeer tussen DOS Kampen en KHC. Vier spelers van KHC (Justin Bruins, Joël Visscher, Nick Notrot en Robin Horstman) maken de overstap naar DOS Kampen. Daarbij dient te worden vermeld dat Robin Horstman in het tweede elftal van DOS Kampen begint. De andere versterkingen zijn Mitchell Hooisma en Burak Alp. Bas Adema blijft toch in eerste selectie van DOS Kampen. Wel geeft hij voorrang aan zijn opleiding. Het aantal nieuwkomers bij DOS ligt op zes. Er zijn ook zes vertrekkende spelers.

Maurice Vespignani en Delona de Rijke stappen over van DOS naar KHC. De andere versterkingen bij KHC zijn Arian Sevok, Erik Ilbrink, Husham Ali, Boaz Smits en Sefa Yildrim. Acht spelers gaan de club verlaten. Het is al een tijdje rustig bij Go-Ahead Kampen. Het laatste nieuws was het aantrekken van keeper Steven Vonk. Hij komt over van DOS Kampen.

Go-Ahead zit op vier nieuwkomers (Nico Veldman, Reza Hossseini, Luuc Knul en Steven Vonk. Er zijn vier vertrekkende spelers. De club heeft het vertrek van keeper Joar Terpstra intern opgelost. Tim Noordman neemt zijn plaats in. Hij keepte in een lager elftal van Go-Ahead. Hussein Raza speelde vorig seizoen in het tweede van Go-Ahead en krijgt een kans in de voorbereiding.

IJVV

Ook bij IJVV bleef het rustig. De club uit IJsselmuiden heeft twee nieuwe aanwinsten (Jorian Wellenberg en Jonathan van Marle) voor komend seizoen. Vier spelers zijn weggevallen uit de eerste selectie, waarbij moet worden aangetekend dat Jasper Fix aan de slag gaat als keeperstrainer. Albert-Jan Meuleman trekt de keepershandschoenen weer aan. Hij wordt toegevoegd aan de eerste selectie.

IJsselclubs

Ook bij de IJsselclubs ’s-Heerenbroek, Wilsum en Zalk is het rustig gebleven. Enkele weken geleden werd bekend dat Willard Visscher een verrassende overgang gaat maken van Olympia ’28 naar ’s-Heerenbroek. Daar kwam de naam van Jonno Pruim nog bij. Eerder werd al bekend dat Bjorn Wezenberg terugkeert. ’s-Heerenbroek verliest Ischa de Boer. Hij stapt over naar VV Kampen.

De enige aanwinst van Wilsum is Jelle van Putten. Hij speelde bij IJVV 2 , maar in het verleden zat hij diverse jaren in de eerste selectie van IJVV. Er zijn geen vertrekkende spelers bij Wilsum.

Zalk moet het komend seizoen stellen zonder Burak Alp. Daarnaast valt ook Matthijs van de Geest weg. Hij stopt.