Afbeelding
Foto: KHC

Zoektocht voltooid: Arian Sevok nieuwe keeper bij KHC

KAMPEN - KHC is er voor het einde van de overschrijvingsperiode in geslaagd om een nieuwe keeper aan te trekken. Arian Sevok (23) maakt de overstap van NSC Nijkerk naar KHC.

Het vertrek van Justin Bruins naar DOS Kampen bracht KHC in een lastige positie. Met louter Bryan Wielandt als goalie voor de eerste selectie was de spoeling behoorlijk dun. Vervolgens lag er een zeker niet eenvoudige uitdaging voor de technische commissie van KHC om een eersteklassewaardige doelman te vinden. “Met Sevok zijn wij van mening dat dit is gelukt”, aldus Marcel Hup, bestuurslid voetbalzaken bij KHC.

Sevok speelde in de jeugd bij Ajax, AFC, Lisse en Almere City. Het lukte hem niet om uit te groeien tot een vaste waarde bij laatstgenoemde club in de Keuken Kampioen Divisie. Vervolgens koos hij voor een buitenlands avontuur. Hij keerde terug naar zijn geboorteland Irak om daar in het seizoen 2019-2020 op het hoogste niveau te gaan spelen bij Zakho SC. Daarna keerde hij terug naar Nederland en ging spelen bij hoofdklasser NSC Nijkerk. Nu maakt hij dus de overstap naar KHC.

"Na het telefoontje van KHC en een aantal goede gesprekken met de TC en hoofdtrainer Kenan Durmusoglu bleek al snel dat er een goede klik was en we iets voor elkaar konden betekenen. Wij zijn zeer content met deze aanwinst, die samen met Bryan mag uitmaken wie komend seizoen ons doel verdedigt”, aldus Hup. Met Sevok heeft KHC de selectie voor komend seizoen compleet.