Afbeelding
Foto: Tennekes

Geslaagde online-uitvoering Dance On Stage RKDOS


(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - In normale tijden organiseert RKDOS ieder jaar Dance On Stage in De Stadsgehoorzaal, maar in coronatijd is alles anders. Dit keer werd gekozen voor een online-uitvoering en dat leidde tot enthousiaste reacties.

Enkele maanden geleden hakte RKDOS de knoop door. Vanwege de coronamaatregelen was er toen geen uitzicht dat Dance On Stage in juni kon doorgaan in De Stadsgehoorzaal.

“Toen hebben we besloten om voor een online-voorstelling te gaan. Elke groep heeft een clip opgenomen op verschillende locaties. Dat hebben we aan elkaar geplakt. Zo ontstond een heel leuke show”, aldus Pauline Diender van RKDOS.

Afgelopen zaterdag werd de show online gezet en konden mensen het resultaat aanschouwen. Op zaterdag bekeken maar liefst 1.200 mensen de show via het YouTube-kanaal van RKDOS. 360 dansers van de dansafdeling van RKDOS deden mee aan de uitvoering.

“Natuurlijk staan we het liefst in de Stadsgehoorzaal, maar het was echt leuk. En de leden konden nu ook zelf naar de uitvoering kijken. We hebben hier met z’n allen veel werk ingestoken, maar het is top dat je dit als vereniging kunt doen, waarbij we natuurlijk wel hopen dat we volgend jaar weer in De Stadsgehoorzaal terecht kunnen.”

De dansafdeling RKDOS kan weer binnen trainen. “Het is heel fijn dat dit weer kan. De leiders en ook de kinderen vonden online via Zoom niet leuk. Eerder konden we trainen bij DOS Kampen, IJVV en bij IJsvereniging Eensgezindheid. Het was heel fijn dat dit kon", aldus Diender.

Shell We Dance

Drie selectiegroepen van RKDOS deden zaterdag mee aan de onlinewedstrijd Shell We Dance, wat werd opzet als Nederlands kampioenschap. Twee groepen van RKDOS vielen in de prijzen. De oogst bedroeg een tweede en derde plek voor de Kamper gymnastiekvereniging. Dat maakte een mooie zaterdag voor de gymnastiekvereniging uit Kampen helemaal af.