Team Nikai 4 Life gaat voor de Top van de Stelvio

KAMPEN - Een team van Stichting Nikai 4 Life verschijnt op 28 augustus aan de start van de Stelvio for Life, waarbij fietsend, hardlopend of wandelend de indrukwekkende Stelvio wordt beklommen.

Vorig jaar werd Stelvio for Life door de coronapandemie afgelast. Onlangs werd bekend dat het evenement dit jaar wel doorgaat. De Passo dello Stelvio is een bekende, spectaculaire hoge bergpas in Italië. Vooral bekend bij de fietsers, maar ook bij lopers en wandelaars wordt deze berg steeds bekender.

De start is op een hoogte van 1.225 meter en de finish ligt op 2.758 meter. In totaal dus 1.533 hoogtemeters om te overwinnen met vanaf Bormio in totaal 40 haarspeldbochten. De lengte van de klim is 21,1 kilometer en het stijgingspercentage is gemiddeld 8% maar heeft uitschieters van ruim 14%.

Voor deelnemers aan Team Nikai 4 Life gaat de helft van het opgehaalde sponsorbedrag naar Barcode for Life. De andere helft gaat naar Stichting Nikai 4 Life, De stichting tegen rhabdoïde kinderkanker.

Voor de editie van 2021 zijn er twee nieuwe onderdelen in het event. Voor fietsers is het mogelijk om een XXL-variant te fietsen van 108 kilometer. Daarnaast worden ook kinderen vanaf 12 jaar (10 jaar na overleg met de organisatie) gemotiveerd om met een volwassene mee te doen. Wandelend of fietsend. Meer info op https://nikai4life.nl/Kom-in-actie/Stelvio-for-Life/ en meld je aan.