KAMPEN - Vrijdagavond 18 juni om 20.20 uur heeft de brandweer een omgevallen boom in stukken gezaagd aan de Orkestlaan in Kampen. De boom was door een windvlaag de weg op gevallen waardoor de weg was versperd. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en heeft ze tijdelijk op het gras gelegd. Door het incident is niemand gewond geraakt.
KAMPEN - Vrijdagavond 18 juni om 20.20 uur heeft de brandweer een omgevallen boom in stukken gezaagd aan de Orkestlaan in Kampen. De boom was door een windvlaag de weg op gevallen waardoor de weg was versperd. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en heeft ze tijdelijk op het gras gelegd. Door het incident is niemand gewond geraakt. AS Media

Gemeente waarschuwt: blijf alert op gevaarlijke situaties door storm

KAMPEN - De storm heeft in Kampen goed huisgehouden. Een windhoos trok vrijdag via Noordeinde en de Zwartendijk door de wijken Cellesbroek-Middenwetering, de Hanzewijk en Brunnepe richting de IJssel naar Kampereiland. Zeker 120 bomen zijn geveld en honderden takken afgebroken.

De brandweer is vrijdagavond uren bezig geweest om gevaarlijke situaties met bomen en takken tegen te gaan. Het KNMI had vrijdagmiddag een code Oranje waarschuwing afgegeven. Het kon gaan spoken. Uiteindelijk viel de storm voor de provincie als geheel mee. Op sommige plaatsen bleef het betrekkelijk rustig, maar Kampen werd hard getroffen, Ook binnen Kampen was er een groot verschil in heftigheid en dus schade. Terwijl sommige tuinen in de buitenwijken zwaar verwoest werden, is in andere tuinen in de binnenstad nog geen bloempot van z'n plek gegaan. De windhoos maakte zich eerst kenbaar in onze gemeente door in Oosterwolde vier hoogspanningsmasten om te blazen. Dit was te zien vanuit Kamperveen. Hij trok vervolgens vanuit die hoek over onze gemeente. Ook Brunnepe kreeg een klap: van enkele woningen werd de dakbedekking gerukt. Wonderwel is er niemand gewond geraakt.
Brandweer en gemeente hebben tot in de kleine uurtjes gewerkt om de wegen weer begaanbaar te maken. De gemeente roept op: "heeft u hinder van takken of schade door de storm? Dan kunt u dit melden bij de gemeente. Dat kan via https://www.kampen.nl/iets-melden/meldingen-over-groen of info@kampen.nl." gevaarlijke situaties kunnen gemeld worden via 06-13 08 45 03. Bij accuut gevaar kan de politie of brandweer ingeschakeld worden. Maandag zijn de opruimwerkzaamheden begonnen, die naar verwachting twee weken gaan duren. Zaterdagochtend zijn gevaarlijke plekken geïnspecteerd en veilig gemaakt. "Woont u in een van genoemde buurten? Blijf dan alert op loszittende takken die door het dichte bladerdak niet altijd zichtbaar zijn." Kijk op www.brugnieuws.nl of onze facebookpagina voor talloze foto's van de storm.