Het jubileumboekje is verkrjgbaar bij de Readshop
Het jubileumboekje is verkrjgbaar bij de Readshop (foto: Maarten van Gemert)

Jubilerend journalist presenteert boekwerk over Kamper krantenstrijd

(door Maarten van Gemert)

KAMPEN – De Kamper journalist Huib Strenger zit dit jaar vijftig jaar in het vak. Ter gelegenheid daarvan doet hij een boekje open over een krantenstrijd in Kampen eind vorige eeuw. Een aantal columns uit die (s)t(r)ijd zijn opgenomen in het boekwerkje dat een kijkje achter de schermen biedt, beter gezegd achter de journalistieke burelen.

Weekkrant De Brug, zoals die nu voor u ligt, was bij diens introductie in 1995 de aanleiding tot een krantenstrijd in Kampen, aldus Huib Strengers. De journalist, die dit jaar vijftig jaar werkzaam is in de journalistiek en communicatie, heeft een aantal columns gebundeld waarmee hij destijds de strijd aan moest gaan. Zijn chef bij het ook in Kampen verschijnende weekblad De Steur gaf aan dat de rubriek "best stevig" mocht zijn en Strengers koos voor de titel ''fronTaal'.

En passant geeft de jubilaris een beeld van het ontstaan van De Brug en de drijvende krachten daarachter. Het verloop van zijn eigen carrière wordt ook geschetst, waarin hij een aantal jaren als voorlichter bij de provincie werkzaam was. Via het Gooi, zijn geboortetsreek, en Drenthe kwam Strengers in Kampen terecht waar hij met succes de boel opschudde.

Het boekwerkje is vanaf het verschijnen van deze Brug verkrijgbaar bij de Readshop in de Oudestraat. Donderdag krijgt burgemeester Koelewijn een exemplaar. In de huidige tijd van mediastrijd is het boekwerkje ongemerkt zeer actueel.