Afbeelding
Foto Tennekes

Blockbuster van Kamper makelij met 0 euro productiekosten in theater in premiere gegaan

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Ron Brandsteder, Mattie Valk, Raven van Dorst en nog talloze andere acteurs, ze spelen allemaal een rol in Code Kampen, de gloednieuwe actiefilm van Kamper makelij die dit weekend in de Stadsgehoorzaal in premiere is gegaan. Een film met talloze bekende en minder bekende Nederlanders, boordevol special effects met een professionele soundtrack, en dat allemaal gemaakt zonder budget. Dat was niet mogelijk geweest als een groep Kamper vrienden er niet met vol energie voor was gegaan.

"Er is zoveel positiviteit rondom dit project", vertelt Michiel de Groot, een van de dragers en acteurs van het project. "De film is helemaal voor niets gemaakt, middenin coronatijd. Puur op basis van vriendschap en gunning. Ik sprak laatst iemand die zei: 'deze tijd is zo vervelend, niets kan'. Nou je ziet, je kunt in deze tijd, met genoeg positieve energie zelfs een speelfilm maken. Fantastisch!"
Het project is een samenwerking van de vrienden Julius Hartman (regie), Jos Hogenbirk (organisatie en acteur), Michiel de Groot (organisatie en acteur), Hester Timmerman (Organisatie en actrice) Thomas Siemonsma (acteur) en Leonie Post (Actrice Bondgirl).
Midden in coronatijd kregen zij het plan om een James Bond-achtige actiefilm te maken in Kampen, zonder budget. Dankzij hun enthousiasme wisten zij vele mensen zo ver te krijgen om een bijdrage te leveren. "De premiere was fantastisch", aldus de Groot. "Na de film kwam er applaus uit de zaal, met gejoel. Dat motiveert ons nog extra om het in de aftiteling beloofde tweede deel te gaan maken." Alle vertoningen van deze week in de Stadsgehoorzaal zijn uitverkocht, maar de organisatie probeert de kijkmogelijkheden uit de breiden.