Vlnr: Annet van Unen, Ingrid van der Haar, Alice Riezebos en Lydia Wezenberg.
Vlnr: Annet van Unen, Ingrid van der Haar, Alice Riezebos en Lydia Wezenberg. Foto: Gerard Meijeringh

Team Power 4 Nikai 4 Life houdt sponsorloop voor uitdaging op de Stelvio


(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Wandelen, powerwalken, hardlopen door het prachtige Reevediep en hiermee het goede doel ondersteunen. Dat kan op zaterdag 26 juni tijdens de sponsorloop in dit fraaie natuurgebied. De sponsorloop is een initiatief van Team Power 4 Nikai 4 Life. De vier leden van dit team gaan op 28 augustus de Italiaanse berg de Passa dello Stelvio beklimmen en willen met de sponsorloop geld binnen halen voor Stelvio for Life.

Team Power 4 Nikai 4 Life bestaat uit Annet van Unen, Lydia Wezenberg, Ingrid van der Haar en Alice Riezebos. Zij zijn lid van Powerclub Kampen/ De Maten-Stationskwartier, dat is opgezet door Marrie Kroes.

Emotioneel verhaal

Het viertal werd emotioneel gegrepen door het verhaal van Kroes. Eind 2017 overleed haar zoon Nikai op 12-jarige leeftijd aan een zeldzame vorm van kinderkanker. Een half jaar later richtte ze samen met haar man Arjan Stichting Nikai 4 Life op met als doel om geld in te zamelen om meer onderzoek naar rhabdoïde kinderkanker mogelijk te maken. “We zijn echt gegrepen door dit verhaal”, aldus Van Unen.

Heel welkom

Er zijn verschillende afstanden; 5, 10 of 21,1 kilometer. Alle afstanden hebben een eigen route.

Door de coronacrisis was het voor Stichting Nikai 4 Life een stuk lastiger om geld binnen te halen. “We hebben een moeilijke tijd achter de rug. Veel sportieve evenementen werden afgelast door de coronamaatregelen. Dit is heel welkom”, zegt Kroes, die doelt op de organisatie van de sponsorloop en het doorgaan van Stelvio for Life.

Krachten bundelen

Stichting Nikai 4 Life organiseert al jaren diverse activiteiten om geld binnen te halen. Een goed voorbeeld hiervan is het beklimmen van de alpenreus met de Italiaanse naam Passa dello Stelvio. Eddie Sevink organiseert al jaren Stelvio for Life, waarbij geld wordt ingezameld voor het goede doel Barcode 4 Life. Deze stichting zet zich in voor een individuele behandeling op maat voor elke kankerpatiënt. Vorig jaar bundelden Arjan Kroes en Sevink de krachten. Dat betekende dat Stichting Nikai 4 Life deel ging uitmaken van de Stelvio for Life-editie in 2020, maar vervolgens ging er een streep door het evenement.

Fikse uitdaging

Onlangs werd bekend dat Stelvio for Life dit jaar wel doorgaat. Vervolgens besloten de vier leden van Powerwalk Kampen/De Maten-Stationskwartier dat ze als de subgroep Team Power 4 Nikai 4 Life in het team van Nikai4Life meedoen aan de uitdaging om de Stelvio te gaan beklimmen. Een fikse uitdaging. De afstand bedraagt maar liefst 21,1 kilometer en de berg heeft maar liefst 40 haarspeldbochten. De Stelvio telt 1.533 hoogtemeters.

Sponsorloop

Om als team geld binnen te halen voor dit project is besloten om een sponsorloop te organiseren in een mooie omgeving. “We hebben voor het Reevediep gekozen. Dan heb je geen verkeersregelaars nodig en je hoeft geen grote wegen over te steken”, aldus Riezebos. De Nieuwendijkbrug in het Reevediep fungeert als startlocatie. De start vindt plaats tussen 9.00 en 11.00 uur. Deelnemers kunnen kiezen voor wandelen, powerwalken of hardlopen. Er zijn verschillende afstand; 5, 10 of 21,1 kilometer. Alle afstanden hebben een eigen route. Wandelaars kunnen kiezen voor de 5 of 10 kilometer. Voor hardlopers zijn alle afstanden beschikbaar. Inmiddels hebben zich al veertig deelnemers aangemeld.

Aanmelden

Iedereen kan meedoen aan de sponsorloop, jong en oud. De kosten bedragen 2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Volwassenen betalen 10 euro. Het geld gaat naar Team Power 4 Nikai 4 Life voor Stelvio for Live. Deelnemers dienen zich wel van tevoren aan te melden. Dat kan tot en met 24 juni door een mailtje te sturen naar info@inshape4ever.nl of app Marrie Kroes (06 30117430).

Speciaal shirt

Team Power 4 Nikai 4 Life heeft een leuk initiatief opgezet. Er wordt een speciaal shirt ontworpen met ruimte op de achterkant voor 21 hoofdsponsors, een verwijzing naar de afstand van ruim 21 kilometer. Voor 250 euro sta je als bedrijf al op het shirt. Bedrijven kunnen zich aanmelden via het eerder vermelde mailadres of telefoonnummer. Stichting Nikai 4 Life is nog op zoek naar mensen die meewillen naar Italië om de Stelvio te beklimmen voor het goede doel. De stichting heeft vervoer en een hotel geregeld voor een schappelijke prijs. De inschrijving voor Stelvio for Life sluit op 14 juli. Tijdens de sponsorloop zal Arjan Kroes tussen 10.00 en 12.00 uur aanwezig om info te geven over Stelvio for Life.