‘Malen heeft zijn visitekaartje afgegeven’ (vervolg)

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Het begin er steeds meer naar uit te zien dat het Nederlands Elftal komende zondag angstgegner Portugal gaat treffen in de achtste finale van het EK. “We maken kans als we moeten aantreden tegen Portugal”, zegt Gerrit Bredewold.

“Je moet Nederland niet onderschatten. Met De Ligt, De Vrij, Frenkie (De Jong, red.), Wijnaldum, Depay en Malen heb je een goede as. Dat zijn zes man die in de top van Europa voetballen. En je ziet de jonge jongens groeien. Ze leren elke dag en worden steeds sterker", aldus Bredewold.

Hij is benieuwd hoe Nederland het er tegen sterkere landen vanaf gaat brengen. "Dan moet ik het nog zien. Het moet echt wel beter. Toch zie ik het nog wel positief in. Je ziet de ontwikkeling, het gaat de goede kant op. Ze hebben allemaal kwaliteiten, ook de jongens die erin komen. Maar het moet er allemaal wel uitkomen. Het gaat om de uitvoering."

Hans van Dijkhuizen is ‘niet super positief'. "Nederland is wel echt een enorm team en kan van iedereen winnen. Dat hebben ze al eerder laten zien tegen Frankrijk en Duitsland. Geen enkel land vindt het leuk om tegen Nederland te moeten spelen. We zijn geen topfavoriet, maar een goede outsider. Zeker als je weinig weggeeft. Ik ben blij dat de mensen wat positiever zijn. Dat is goed voor ons landje en het voetbal", aldus Van Dijkhuizen.