Kampenaren winnen eerste prijs in Kunstbende

KAMPEN - De voorrondes van Kunstbende Overijssel 2021 vonden onlangs plaats in Poppodium Hedon te Zwolle. Jongeren van 13 t/m 18 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Twee winnaars kwamen uit de gemeente Kampen.

De 17-jarige Sophie Dieudonnee uit Kampen behaalde de eerste prijs in onderdeel Expo. De 19-jarige Matthew Red uit IJsselmuiden behaalde de eerste prijs in onderdeel Muziek.

Nieuwe voorstellingen CODE Kampen

KAMPEN - Er zijn weer kaarten beschikbaar voor de actiefilm CODE Kampen. De eerste 14 voorstellingen van CODE kampen waren razendsnel uitverkocht. De nieuwe voorstellingen zijn te zien op 28 en 29 augustus. 

Regisseur/producent Julius Hartman: “Iedereen die de film gezien heeft roept tegen alle familie en vrienden dat ze hier echt heen moeten, waardoor er een enorme vraag is naar voorstellingen.” Ook burgemeester Koelewijn was enthousiast: “Dit moet elke Kampenaar gezien hebben.” Kaarten zijn via www.codekampen.com te reserveren. 

Werkzaamheden aan Ir. B.P.G. van Diggelenkade

KAMPEN - Aan de Ir. B.P.G. van Diggelenkade vinden in de week van 5 tot en met 9 juli werkzaamheden plaats in verband met de vestiging van het tijdelijke Paviljoen Hanzezicht.

Volgens de gemeente is de situatie op dit moment onveilig omdat bezoekers 3 rijstroken over moeten om bij het paviljoen te komen. De gemeente wil de situatie zo snel mogelijk verhelpen.
Tijdens de werkzaamheden kan het doorgaande verkeer gewoon gebruik blijven maken van de weg. De aannemer zet verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden.