Regiokampioenschappen bij de Deltaruiters

IJSSELMUIDEN - Rijvereniging de Deltaruiters maakt zich voor twee speciale evenementen. De komende twee weekenden worden er regiokampioenschappen gehouden in de buitenbak van de manage in IJsselmuiden.

Op vrijdag 9 juli zijn er regiokampioenschappen dressuur voor paarden en pony. Het gaat hier alleen om de zwaarste klassen. Bij de paarden de Z1, Z2 en de ZZ-licht en bij de pony’s de Z1 en Z2. Een dag later staan de regiokampioenschappen springen voor paarden op het programma.
Op 16 en 17 juli zijn de regiokampioenschappen springen voor pony’s.

Dat de regiokampioenschappen worden gehouden bij de Deltaruiters is een mooie opsteker voor de vereniging na een moeilijke tijd. Bovendien is het uniek in de clubhistorie. “We hebben nog nooit een regiokampioenschap gehouden in onze buitenaccommodatie”, aldus voorzitter Egbert Henniphof. 

De nieuwe accommodatie biedt wel deze mogelijkheid. De Deltaruiters heeft de beschikking over een grote bak van 44 bij 100. Daarnaast kunnen deelnemers in de binnenbak losrijden. Vorige week woensdag was er ook al een leuk evenement in de manage in IJsselmuiden. "Toen was er een meetmoment. Dat is geen officiële wedstrijd, maar rijders kunnen wel winstpunten verdienen. Er waren 370 deelnemers”, aldus Henniphof, die erg blij is met alle evenementen. "Maar het moet ook wel. De kosten lopen wel gewoon door.”