Afbeelding
Archieffoto

Subsidie beschikbaar voor heropeningsinitiatieven

KAMPEN - Verenigingen, stichtingen, organisaties en samenwerkingsverbanden kunnen (financiële) ondersteuning vragen voor het organiseren van initiatieven, activiteiten en kleine evenementen. 

De tijdelijke subsidieregeling Heropeningsfonds wil zoveel mogelijk onderdelen van samenleving die als gevolg van corona lange tijd geheel of gedeeltelijk gesloten waren, met elkaar verbinden. Vanuit deze verbinding wordt ruimte geboden om dingen te gaan organiseren voor de inwoners van Kampen. Bijvoorbeeld nieuwe kleine evenementen waarmee de stad weer langzaam tot leven kan komen, zowel voor inwoners als bezoekers, open deur festiviteiten waarmee de verenigingen hun leden weer kunnen verwelkomen of een spelletjesmiddag in de dorpshuizen en wijkcentra, die na lange tijd ook weer open mogen.
Het gemeentebestuur heeft eerder al 540.000 euro ter beschikking gesteld, een tientje voor iedere inwoner, om de maatregelen uit het Heropeningsplan uit te voeren. Voor de subsidieregeling wordt 300.000 euro uitgetrokken. Deze wordt verdeeld in 4 tranches van 75.000 euro. Een tranche duurt ongeveer vier maanden. Hiermee worden de activiteiten en de initiatieven, maar ook de aanvraagperioden uitgesmeerd tot eind 2022.
De gemeente nodigt potentiële aanvragers uit de hele gemeente Kampen uit om met leuke voorstellen te komen waarmee ontmoetingen worden gestimuleerd en waaraan veel Kampenaren kunnen meedoen. Voor een voorstel kan 500 euro tot 5.000 euro subsidie worden aangevraagd. Meer informatie staat op www.heropeningsfonds.nl. Uiterlijk half juli zijn daar de aanvraagformulieren beschikbaar. Er is hulp en overleg mogelijk over de aanvragen. De Evenementencoördinator van Kampen, zal hierbij ondersteuning bieden.