Slechts dertien ploegen in vierde klasse D

KAMPEN - De KNVB heeft vrijdag de indelingen van de competities in het standaardvoetbal bekendgemaakt. Voor Go-Ahead Kampen, KHC, DOS Kampen en IJVV verandert er niets. Wel zijn er wijzigingen in de vierde klasse D, waarin Kampen een herstart maakt en waarin ook Zalk, Wilsum en ’s-Heerenbroek zijn vertegenwoordigd.

Kampen is niet de enige nieuwkomer in de vierde klasse D. Ook VHK is nieuw in de vierde klasse D Oost. De ploeg uit Sint Jansklooster komt uit district noord. 

Daarentegen zijn drie ploegen weggevallen die in de vierde klasse C gaan spelen. Het betreft VEVO, SEH en EZC ’84. Daardoor blijven er slechts dertien ploegen over in de vierde klasse D.
Dit zijn ’s-Heerenbroek, VV Kampen, Wilsum, Zalk, CSV ’28, Dieze West, ’t Harde, Noord Veluwe Boys, Reaal Dronten, VHK, VSW, WZC Wapenveld en Wijthmen.

In de eerste klasse D en tweede klasse H verandert er niks. Go-Ahead Kampen, KHC en DOS Kampen treffen Bennekom, DOS ’37, DTS Ede, DZC ’68, Hierden, De Merino’s, Nunspeet, SDV Barneveld, SVI, SVZW en CSV Apeldoorn. 

IJVV speelt in de tweede klasse H tegen ASC ’62, Be Quick Zutphen, Be Quick ’28, De Esch, Den Ham, Enter Vooruit, Hulzense Boys, PH Almelo, Quick ’20, Sparta Enschede, Vroomshoopse Boys, WVF en ZAC.

De competities (vanaf eerste klasse) beginnen op 25 september. Op 28 augustus worden de speelschema's bekend gemaakt. De districtsbeker gaat op 4 september van start met de poulefase. De indeling wordt op vrijdag 30 juli naar buiten gebracht. Een dag later is het ook bekerprogramma bekend.