DOS en KHC weer bij Berend Elzerman Toernooi

OOSTERWOLDE - KHC en DOS Kampen staan weer op de deelnemerslijst van het Berend Elzerman Toernooi. De 39ste editie van het toernooi van VSCO ’61 vindt plaats van 14 tot en met 21 augustus.

Zes regionale ploegen komen actie. Naast DOS en KHC zijn dat WVF, SVI, VSCO ’61 en asv Dronten. De Drontenaren nemen de plek over van Zwolsche Boys. Op verzoek van de trainers is de donderdag als speelavond ingewisseld voor de dinsdag. Ook beginnen de avondduels later.

Het toernooi gaat op 14 augustus van start. KHC speelt dan tegen WVF en DOS treft asv Dronten. Op dinsdag 17 augustus speelt KHC tegen asv Dronten. Een dag later ontmoet DOS Kampen SVI. Zaterdag 21 augustus neemt DOS het op tegen WVF en treft KHC VSCO ’61.

Eregalerij staat
wagenwijd open

KAMPEN - Ondanks het feit dat het sportseizoen grotendeels in het water is gevallen door de coronacrisis komt De Brug ook deze zomer met de Eregalerij.

Door de coronacrisis zijn er veel minder kampioenen zijn. Daarom zet De Brug de Eregalerij wagenwijd open. Niet alleen kampioenen zijn welkom, ook andere teams of sporters die een plekje in de spotlights verdienen, krijgen een plaats in de Eregalerij. Wilt u graag een team of sporter in de Eregalerij. Stuur een foto naar sport@brugmedia.nl.

Van der Breggen wint Giro d'Italia voor de vierde keer 

CORMONS - Anna van der Breggen heeft zondag voor de vierde keer de Giro d’Italia Donne op haar naam geschreven. In de laatste etappe naar Cormons kwam haar leidende positie in het klassement niet meer in gevaar.

In de tweede etappe legde ze de basis voor haar overwinning. Ze won deze etappe en pakte veel voorsprong. Vervolgens bouwde ze de marge verder uit in de tijdrit. Daarna kwam ze geen moment in de problemen.
Zondag kwam ze als vierde over de streep. Ze mag zich de overtuigende winnares noemen van de Giro d'Italia Donne met een voorsprong van 1.43 minuut op de nummer twee in het eindklassement, haar ploeggenote Ashleigh Moolman. Van der Breggen wist de Italiaanse rittenkoers eerder te winnen in 2015, 2017 en 2020.