Herenploeg AV Isala '96 gaat voor promotie in september

HARDERWIJK - De herenploeg van Isala ’96 heeft voor een verrassing gezorgd bij de seniorencompetitie in de tweede divisie in Harderwijk. Met een negende plek wist de Kamper ploeg zich bij de beste tien teams van Nederland te scharen, wat recht geeft op een promotiewedstrijd op 5 september.

Ruim anderhalf jaar na de laatste wedstrijd was er afgelopen zondag eindelijk weer een atletiekwedstrijd voor het mondiale niveau bij de senioren. En wel de competitie. Op basis van één wedstrijd werd de eindstand opgemaakt. 

Jeroen van Veen beet het spits af op de 110 meter horden. In een tijd van 15.47 pakte hij de tweede plaats. Even later sprong hij een verdienstelijke afstand van 4 meter bij het polsstokhoogspringen. Mark Jonker liet de speer naar een afstand van 61.74 meter vliegen en pakte ook de tweede plek in een sterk deelnemersveld. Robert Teune nam de lange sprints voor zijn rekening en haalde een persoonlijk record op zowel de 200 als de 400 meter in een tijd van respectievelijk 23.93 en 53.45 seconden.
Dennis Endeman slingerde zijn kogel naar een knappe 30,27 meter. Luuk Peter evenaarde het Kamper record hoogspringen met een hoogte van 1.95. Karsten van Ommen liet een knap staaltje 800 meter zien. In een persoonlijk record van 2.03,84 pakte hij de winst in de serie. Ook was er een persoonlijk record op de 100 meter voor Julian ten Hove. Zijn tijd van 11.83 seconden was goed voor de top 10. Henk Jan Dorgelo werkte de 5 kilometer af in een slordige 17.40 minuten, terwijl Guido Stijker de 400 afwerkte in 58,33 seconden.
De dames van AV Isala ‘96, vaardigden ook een team af. Een ploeg met veel nieuwe gezichten. Opvallende prestaties waren er van Natalja Duiveman op de 400 meter in een tijd van 1.03,07 en Anneloes de Roo op de 100 meter horden. Jonne Siebrand liet op haar onderdelen kogel en hoog zien dat ze in topvorm is.

Het damesteam bestond verder uit Gejanne Lussenburg, Anna ten Hove, Cindy Hoekan, Marije Salverda, Deborah Koopman en Margreet Brouwer. Het team is 18e van Nederland geworden in de tweede divisie.