Berkumloop wordt dit jaar virtuele run

ZWOLLE - De Salverda Berkumloop wordt dit jaar als virtuele loop georganiseerd. Deelnemers kunnen tussen 24 en 29 augustus zelf bepalen wanneer ze de route gaan lopen. De inschrijving start op 23 juli.

Door het coronavirus vond de organisatie van de Berkumloop het niet verstandig om het evenement op de reguliere manier te organiseren. Met de opzet van een virtuele variant kan iedereen de loop coronaproof volbrengen. 

“Mensen kunnen zelf het parcours gaan lopen tussen 24 en 29 augustus. De route is uitgezet met pijlen. Het is jammer dat we de loop niet zo kunnen organiseren als in andere jaren, maar ik denk dat we zo een leuk alternatief bieden ”, zegt Rutger Blankvoort namens de organisatie. 

Vanwege verkeersmaatregelen is het parcours gewijzigd. Zo is er nu een ronde van 10 kilometer. 

Lopers kunnen zich vanaf 23 juli inschrijven via de website www.berkumloop.nl. Deze site is in een nieuw jasje gestoken. Hierop zijn ook de routes van 5 en 10 kilometer te vinden. 

Mensen die zich inschrijven maken kans op mooie prijzen. Het inschrijfgeld bedraagt slechts 2 euro. De opbrengst is bestemd voor drie goede doelen. Ook is mogelijk om een eigen bijdrage te doneren. 

Dit jaar zijn de goede doelen Stichting Vrienden van autismehuis, Wijkvereniging Berkum en Kringloop voor Red een kind.