Privé stadswandeling door Kampen

KAMPEN - Kunsthistoricus en gids Reinier de Wit van Kampen & Beyond geeft privé stadswandelingen door Kampen waar hij de plekken laat zien die de Van Rossems hebben bezocht. Hij vertelt daarbij over de rijke cultuurgeschiedenis van Kampen en haar spraakmakende persoonlijkheden.

Verzamelplaats: bij de ingang van Stedelijk Museum Kampen, Oudestraat 133. De gids is herkenbaar aan de badge van Kampen & Beyond. De stadswandeling is te boeken op www.vanrossemsinkampen.nl/#boek. De stadswandelingen kan per 2 personen of meer worden geboekt indien zij uit 1 huishouden komen. Dit in verband met de huidige Corona maatregelen.

Bel voor eventuele vragen naar (038) 303 16 21 of stuur een email naar info@kamperevents.nl.

Decoratie centraal in Kamper musea

KAMPEN - Het Stedelijk Museum Kampen en Museum Huys der Kunsten staan in het teken van het thema ‘decoratie’. Waar het Stedelijk Museum nieuwe versieringen toont, worden in Huys der Kunsten historische rankenschilderingen aangebracht. Bij de een is het tijdelijk van aard, in Huys der Kunsten hopen ze er nog jarenlang van te genieten.

Vier studenten van het CIBAP uit Zwolle werken daar aan de restauratie van de middeleeuwse schilderingen die oorspronkelijk de patriciërswoning aan de Voorstraat nummer 20 sierden. Isa Lagendijk, vierdejaars student van de afdeling restauratie, werkt samen met haar jongere collega's aan de klus. De afgelopen jaren heeft het onderzoek naar de schildering en de kleuren veel tijd in beslag genomen. Nu is het moment gekomen om de Galerij van Museum Huys der Kunsten van deze decoratie te voorzien. Wegens corona en de beperkte breedte van de Galerij is deze vooralsnog niet te bezichtigen.