REGIO - Het waterschap voorzag de afgelopen dagen geen problemen door het stijgende water in de IJssel. Het hoge water in de maand juli volgens het waterschap zeer bijzonder en tegelijkertijd goed beheersbaar. Door de vele neerslag in het stroomgebied van de Rijn steeg het water de afgelopen dagen flink, maar niet tot een verontrustend niveau, zo is de verwachting. Uiterwaarden liepen onder en het waterschap voert deze week extra dijkinspectie uit op zogeheten zandmeevoerende wellen.
REGIO - Het waterschap voorzag de afgelopen dagen geen problemen door het stijgende water in de IJssel. Het hoge water in de maand juli volgens het waterschap zeer bijzonder en tegelijkertijd goed beheersbaar. Door de vele neerslag in het stroomgebied van de Rijn steeg het water de afgelopen dagen flink, maar niet tot een verontrustend niveau, zo is de verwachting. Uiterwaarden liepen onder en het waterschap voert deze week extra dijkinspectie uit op zogeheten zandmeevoerende wellen. Mitchell Boswijk

Hoge waterstand zorgt niet voor direct gevaar

REGIO - Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) voorzag de afgelopen dagen geen problemen door het stijgende water in de IJssel. Het hoge water in de maand juli volgens het waterschap zeer bijzonder en tegelijkertijd goed beheersbaar. Door de vele neerslag in het stroomgebied van de Rijn stijgt het water in de IJssel komende week nog verder, maar niet tot een verontrustend niveau, zo is de verwachting. 

Uiterwaarden liepen onder en het waterschap voert deze week extra dijkinspectie uit op zogeheten zandmeevoerende wellen. Zoals gewoonlijk bij dit soort weersomstandigheden is het waterschap alert en blijft het de weersverwachting nauwgezet volgen.