Jumping Zwolle komt niet terug

ZWOLLE - Jumping Zwolle keert na twee edities in de IJsselhallen niet meer terug. De organisatie ziet met de naderende sluiting van de locatie geen toekomst meer voor het omvangrijke evenement.

In 2018 keerde het paardensportevenement, na een afwezigheid van zeven jaren, terug in Zwolle. Na twee mooie edities viel vorig jaar de derde editie in het water door corona. 

De toekomst van Jumping Zwolle werd bedreigd door het nieuws dat de IJsselhallen in 2023 naar de grond gaan om plaats te maken voor woningbouw. De onzekerheid werd groter, nadat duidelijk werd dat een nieuwe Zwolse evenementenhal niet de vierkante meters gaat krijgen die Jumping Zwolle nodig heeft. Daarnaast heeft LibĂ©ma een deel van de hallen, waar het evenement gebruik van maakte, verhuurd tot 2023 aan een bedrijf voor opslag. 

Het bestuur en de organisatie zien geen toekomstperspectief voor Jumping Zwolle en hebben besloten om geen evenement meer te organiseren in Zwolle. Er is hoop op een snelle doorstart in een nieuwe stad. Gesprekken met een nieuwe partner zijn al in een gevorderd stadium.