Baanloopavond Isala goed gezocht

KAMPEN - AV Isala ’96 hield onlangs de eerste Isala Baanavond. Atleten reisden van heinde en verre om deel te nemen aan de eerste Isala baanloopavond. De avond telde zo’n 70 deelnemers, verdeeld over twee series 1500 meter en drie series 5000 meter. 

De opvallendste prestatie kwam van Arne Mulder van AV PEC. Hij scherpte het stokoude baanrecord van Tjibbe de Vries met ruim anderhalve seconde aan tot 15.27.15.Het oude record stond op 15.28.85 en dateerde uit 1985. Inmiddels is De Vries een paar jaartjes ouder, maar lopen doet hij nog steeds. Inmiddels uitkomend voor de BB-lopers was hij er tijdens deze baanloop ook bij. 

Henk-Jan Dorgelo wist eveneens een baanrecord te vestigen in de categorie mannen 40+. Met 17.36.08 was hij ruim sneller dan het oude record van 17.45.40 van Bennie Thunker. Snelste vrouw op de 5000 meter was Inge Felter-de Jong uit Castricum. Zij bereikte de finish in 19.12.63. Snelste man op de 1500 meter was Marcel van den Bosch (Gemzen) met een tijd van 4.34.35. Bij de vrouwen finishte Gerber Loman (Cialfo) als snelste vrouw in een tijd van 4.52.82.

AV Isala '96 is druk bezig met de voorbereiding van de 2e Ned Air 2Bruggenloop. Op zaterdag 16 oktober zullen honderden hardlopers dwars door de binnenstad van Kampen lopen. Dit jaar zijn start en finish op het Van Heutszplein. 

De Kamper atletiekvereniging is nog op zoek naar vrijwilligers. Gezocht wordt onder andere naar helpende handen voor de parkeer- en evenementenwacht. Daarnaast zijn medewerkers nodig voor de drinkposten en mensen die er voor zorgen dat iedereen het juiste startnummer krijgt. Ook is behoefte aan personen die zich bezighouden met het opbouwen en afbreken van het evenemententerrein, inclusief het parcours (handyman).

Eregalerij staat
wagenwijd open

KAMPEN - Ondanks het feit dat het sportseizoen grotendeels in het water is gevallen door de coronacrisis komt De Brug ook deze zomer met de Eregalerij.

Door de coronacrisis zijn er veel minder kampioenen. Daarom zet De Brug de Eregalerij wagenwijd open. Niet alleen kampioenen zijn welkom, ook andere teams of sporters die een plekje in de spotlights verdienen, krijgen een plaats in de Eregalerij. 

Wilt u graag een team of sporter in de Eregalerij. Stuur een foto naar sport@brugmedia.nl.