Orgelconcert Toon Hagen

KAMPEN - Toon Hagen, organist van de Grote of St. Michaelskerk in Zwolle, geeft op 29 juli een concert op de orgels in de Bovenkerk. Op het programma staan werken van Bach, Pachelbel, Schumann en Hagen. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eventbrite.nl.

Bijdrage voor vieren Burendag

KAMPEN / IJSSELMUIDEN -  Op 25 september is het Burendag, een jaarlijks terugkerend feest dat buren en de buurt samen vieren en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Tot en met 15 augustus is het mogelijk hiervoor een financiĆ«le bijdrage van het Oranje Fonds aan te vragen. Op www.burendag.nl staat informatie over de Burendag. Daar kunnen activiteiten worden aangemeld. Voor het beschikbare budget geldt: op is op. Meer info is telefonisch te verkrijgen: 0900 4488448 of mail naar burendag@oranjefonds.nl.

Gratis testen voor zomervakantie

KAMPEN - In de gemeente komt een testenvoorjereis-locatie. Iedereen kan zich hier gratis laten testen voorafgaand aan een trip naar het buitenland. Inwoners van de gemeente Kampen hoeven nu niet meer ver te reizen voor een corona sneltest of een pcr test. Mede dankzij de gemeente Kampen is de teststraat in een zeer korte periode opgezet. Gratis testen is vanaf 28 juli tot en met 31 augustus mogelijk aan de Eckerstraat 21a in Kampen. Er is ruimte voor drie afnameplaatsen om ervoor te zorgen dat men iedereen snel en veilig kan helpen. Via testenvoorjereis.nl boekt men gemakkelijk een afspraak. "Je vult je gegevens in en kiest de locatie Eckerstraat 21a in Kampen. Wel is het van belang dat men een afspraakbevestiging en identiteitsbewijs meeneemt", besluit locatiemanager Nilo Tarami.