Stadswandeling

KAMPEN – CultuurZIEN houdt op zaterdag 7 augustus (14.00 uur) en zondag 8 augustus (19.30 uur) een stadswandeling over de bebouwing rond ‘Het hof van Breda’ in Kampen. De wandelingen starten bij de Muziektent op de Nieuwe Markt.

Carin Koopman van CultuurZIEN vertelt: “Na 1975 werd in Kampen gewerkt aan het opknappen van de vervallen binnenstad. De gemeente Kampen nam het voortouw door enkele grote projecten aan te pakken. In de meeste gevallen na vertrek van een storend bedrijf uit de binnenstad. Bij de Nieuwe Markt was nieuwbouw van de brandweerkazerne aanleiding tot een grootschalige rehabilitatie van de buurt. Maar wat is de geschiedenis van de bebouwing rond binnenstadstuin ‘Het Hof van Breda’? Wie meewandelt ontmoet ruziënde trijpfabrikanten, Kamper adel, weeshuiskinderen, logementhouders en een kastelein.” Er is plek voor 10 personen per wandeling. Deelname kost 10 euro. Reserveren via (038) 331 10 24 of via kunst@cultuurzien.nl..

Grote Orgelmis van Bach

KAMPEN - Organist Hayo Boerema voert op 5 augustus op het hoofdorgel in de Bovenkerk de zogeheten Grote Orgelmis van Bach uit.

Laurenscollegium Rotterdam onder leiding van Wiecher Mandemaker omlijst dit met twee koorwerken van Bach: BWV 28 en BWV 230. Bij het programma zit een uitgebreide toelichting waarmee de luisteraar kan volgen wat er gespeeld en gezongen wordt. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten reserveren via www.debovenkerk.nl/orgelconcerten. Daar staat ook de info over toegangsprijzen.

Drugsrijder gepakt

KAMPEN - Donderdag 29 juli omstreeks 03.40 uur werd een 39-jarige bestuurder uit Kampen ter hoogte van de Gildestraat staande gehouden. 

Bij de politiecontrole werd een alcohol- en speekseltest afgenomen. De laatste testte positief waarop de bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau voor een bloedonderzoek. Nader onderzoek volgt.

Werkloosheid in regio daalt

ZWOLLE / KAMPEN - De daling van de WW-uitkeringen zette zich in juni voort in alle regio’s van Overijssel en Gelderland Noord.

 Ook ten opzichte van een jaar geleden daalden de WW-uitkeringen in deze regio’s, meldt het UWV. Eind juni 2021 verstrekte UWV 5.654 WW-uitkeringen in Regio Zwolle, waar Kampen onder valt. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 5,9 procent (-355 uitkeringen). Dit is meer dan de landelijke afname van 4,5 procent. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen eveneens lager. De daling in Regio Zwolle is 25,6 procent, oftewel 1.948 uitkeringen. Deze afname is sterker dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-20,7 procent).

Op werk.nl staat de complete lijst met kansrijke beroepen alsmede uitleg over de methodiek plus een inspiratiekaart waarin van veel kansrijke beroepen staat welke MBO-kwalificaties en certificaten voor dat beroep van belang zijn. Meer informatie over de arbeidsmarkt is te vinden op https://www.werk.nl/arbeidsmarktinformatie/.