Ping Pong Stars valt in de smaak bij basisschooljeugd

KAMPEN - Tafeltennisvereniging Kampenion organiseert een speciale trainingsreeks voor kinderen voor de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool in de eigen zaal op sportpark De Maten. Het gaat om iets nieuws en de opzet van 'Ping Pong Stars' blijkt een schot in de roos want inmiddels zijn er al heel wat kinderen aangemeld. De trainingsreeks gaat van start op zaterdag 28 augustus. 

Ralph Trip is trainer bij Kampenion en een van de organisatoren. Hij legt uit wat Ping Pong Stars inhoudt: "Jonge kinderen maken op een speelse manier kennis met tafeltennisvaardigheden als oog-handcoördinatie, voetenwerk en fijn-motorische bewegingen, zoals mikken, raken en hooghouden."  

De oefeningen zijn kort, vlot en dynamisch. "Het plezier moet voorop staan: niemand zit stil, iedereen doet mee. Ping Pong Stars staat onder leiding van enthousiaste en bekwame trainers met ondersteuning van jeugdleden", aldus Trip. 

De trainingsreeks bestaat uit een serie van zes speelse trainingen. De eerste training vindt plaats op zaterdagochtend 28 augustus, gevolgd door nog eens vijf achtereenvolgende zaterdagen. 

Er zijn twee leeftijdsgroepen. Er wordt gestart om 10.00 uur en 11.00 uur. De trainingen vinden plaats in de zaal van Kampenion op Sportpark De Maten (De Maten 6). 

De totale kosten voor zes trainingen bedragen 6 euro. Dat is inclusief een aandenken en consumpties. Er is veel belangstelling voor deze nieuwe trainingen. Aanmelden kan nog tot en met donderdag 26 augustus, via de website van Kampenion www.kampenion.nl. Maar vol is vol.

Kampenion is een gezellige tafeltennisvereniging met veel aandacht voor alle jeugd: van beginners tot spelers op het hoogste landelijke niveau. Kampenion richt zich de komende tijd extra op de jeugd. 

Voor extra trainingen en materiaal is geld nodig en daarom doet de tafeltennisvereniging mee met de sponsoractie van supermarkt Plus in IJsselmuiden.

Hekman pakt weer Nederlandse titel

UTRECHT - Gary Hekman is afgelopen weekeinde Nederlands kampioen geworden op de marathon bij het NK Inlineskaten in Utrecht. Het was voor de zesde keer dat hij de nationale titel wist te veroveren.