Aankondiging van de stream!
Aankondiging van de stream! Eigen foto

Hele dag psalmen in de Bovenkerk

KAMPEN - Op zaterdag 4 september vindt er een ongeveer 13 uur durende livestream plaats waarin doorlopend psalmbewerkingen van alle 150 psalmen gespeeld worden. André van Vliet en Marco den Toom bespelen het orgel van de Bovenkerk in Kampen.

Na de eerste editie vanuit de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag, volgt nu een tweede vanuit de Kamper Bovenkerk. De organisten André van Vliet en Marco den Toom speelden op 6 maart in een livestream vanuit Den Haag steeds beurtelings blokken van tien psalmen. In Kampen draaien zij de rollen om en spelen zij elk de psalmen die ze in Den Haag niet hoefden te spelen. De livestream start 's morgens om acht uur en duurt 13 uur duren. Bij de laatste psalmen verlenen de trompettisten Arjan en Edith Post medewerking.
 Ter gelegenheid van deze orgeldag schreef de stichting Psalmzangdag een compositiewedstrijd uit. De stichting kreeg bijna veertig inzendingen binnen, welke anoniem ter beoordeling bij de organisten Van Vliet en Den Toom neergelegd zijn. Zij kiezen van beide opgegeven psalmmelodieën een winnende. Deze worden op de orgeldag ten gehore gebracht. Alle deelnemers aan de ontvangen een uitnodiging om aanwezig te zijn in de Bovenkerk. De orgeldag kan gevolgd worden via een livestream die te vinden is op de website van de stichting Psalmzangdag. Daarnaast wordt er publiek toegelaten in de Bovenkerk. De toegang is gratis wel is aanmelding verplicht. Het is mogelijk meerdere tijdvakken te boeken. Aanmelden kan via www.klassiekemuziek.nl/psalmzangdag. Zowel in de kerk als in de livestream wordt er een (digitale) collecte gehouden voor de stichting Shaare Zedek. Voor meer informatie zie www.psalmzangdag.nl.