Uw evenement in onze agenda

Wilt u ook een vermelding in de uit-agenda die wekelijks te vinden is in weekblad De Brug? Meld uw activiteit dan aan op onze website www.brugnieuws.nl.

Klik op het kopje ‘agenda’ in de rode balk op onze site en meld binnen enkele minuten eenvoudig uw evenement aan.

Rondleiding in
toren Bovenkerk

KAMPEN - Op zaterdag 12 september (Open Monumentendag) kan de toren van de Bovenkerk worden beklommen. Leden van het Kamper klokkenluidersgilde Geert van Wou begeleiden dan elk heel uur kleine groepen bezoekers naar boven. 

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Hiervoor hangen buiten bij de groene torendeur intekenlijsten.

Samenzangavond in Bovenkerk

KAMPEN - Op de avond van Open Monumentendag is er in de Bovenkerk een samenzangavond met organist Minne Veldman. De te zingen liederen worden ingeleid door koraalbewerkingen van Veldman.

De avond begint om 20.00 uur. Gratis reserveren kan via www.minneveldman.nl/webwinkel/toegangskaarten. In de kerk wordt fysiek en digitaal gecollecteerd om de kosten te dekken.

Trillingen als wegmarkering op N50

KAMPEN - Rijkswaterstaat gaat een een deel van de N50 tussen Kampen en Ramspol voorzien van Multi-dot markeringen. 

Deze dots maken veel geluid en trillingen als een auto er overheen rijdt. Dit moet automobilisten helpen op hun eigen weghelft te blijven. Dat meldt Omroep Flevoland.
Op verzoek van de Tweede Kamer loopt er een onderzoek naar mogelijke opties voor maatregelen die de N50 veiliger moeten maken. De uitkomsten van dat onderzoek worden in het najaar verwacht.