Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KHC wint ruim in Lelystad

LELYSTAD - KHC is het bekertoernooi begonnen met een 1-4 zege bij Lelystad ’67. “We hebben prachtige goals gescoord, maar de uitslag had hoger kunnen uitvallen”, aldus KHC-trainer Kenan Durmusoglu.

In dit duel was Boaz Smits man van de wedstrijd. De aanvaller nam drie treffers voor zijn rekening. Trainer Durmusoglu was vooral tevreden over de eerste helft. “Toen speelden we prima. De tweede helft ging het iets minder, maar qua organisatie en verdedigend hebben we het prima gedaan.” 

Volgens Durmusoglu is KHC op de goede weg. “Als ploeg zijn we langzaam stappen aan het zetten. We hebben veel nieuwe spelers. Dat kost tijd. We zijn op de goede weg.”

Karatebroers Van Moerkerk pakken brons in Berlijn

BERLIJN - De Kamper karateka’s Dylan en Joël van Moerkerk wisten zaterdag tijdens het grote karatetoernooi (ruim 1200 deelnemers) in Berlijn een bronzen plek te veroveren in hun klasse bij de senioren. 

Dylan van Moerkerk (tot 75 kg) verloor nipt de halve finale, waarna hij zich wist op te peppen voor de strijd om plek drie. Broer en clubgenoot Joël, beiden zijn lid van karateclub Mossel-Boot uit Zwolle, volgde zijn voorbeeld. In de klasse tot 84 kg moest ook hij buigen in de halve finale, maar pakte later alsnog de derde plek.