Josie Vos is haar tegenstander te slim af en neemt een doorloopbal.
Josie Vos is haar tegenstander te slim af en neemt een doorloopbal. Foto Tennekes

KV DOS Kampen komt scorend vermogen tekort in seizoensouverture

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman zijn de veldcompetitie in de overgangsklasse B gestart met een nederlaag. Gebrek aan variatie en scorend vermogen deed de Kamper ploeg de das om. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer Michaël Jongman met 12-16 van Antilopen/Lancyr Deelen uit Leusden.

De geelzwarten hebben afscheid genomen van maar liefst zes basisspelers. Daniël Lewerissa, Wesley Doorn, Nikita Lewerissa, Linda van Keulen, Yvonne ten Hove en Iris van Bruggen hielden het voor gezien. Aan trainer/coach  Michaël Jongman de zware en uitdagende taak om te bouwen aan een geheel nieuw team.

DOS kwam in de eerste competitiewedstrijd tegen Antilopen al snel op voorsprong door het benutten van een vrije bal. De Kampenaren konden dit echter geen goed vervolg geven. In rap tempo ging het mis. De korfballers uit Leusden wisten de korf beter te vinden en binnen de kortste keren keek DOS tegen een 1-6 achterstand aan.

Reden voor trainer Jongman om een time-out te nemen. De time-out was een goede manier om de spelers wakker te schudden om op Sportpark de Maten niet tegen een grote nederlaag aan te lopen.

De thuisploeg kwam op stoom en wist de laatste tien minuten van de eerste helft de aansluiting weer te vinden. Mede door het sterk verdedigen gingen de Kampenaren de rust in met een achterstand van twee punten (5-7).

Na de rust sloeg Antilopen meteen weer een gaatje door snel twee goals te maken. Het was duidelijk zichtbaar dat het vak onder leiding van Dennis van Putten het zwaar had en moeilijk tot scoren kwam.

Jongman probeerde wat te forceren door Iris van Dijk en Josie Vos te wisselen van vak. Ook in de tweede helft was het verschil tussen beide ploegen groot op het gebied van scorend vermogen.

Bij een stand van 8-12 mocht Remco Brands zich klaarmaken voor een invalbeurt. Dat resulteerde meteen in een doelpunt van de net ingebrachte Brands en de korfballers van DOS kregen ineens weer zicht op Antilopen.

Door goede individuele acties en afstandsschoten van de korfballers uit Leusden lukte het DOS niet om dichter in de buurt van Antilopen te komen. Uiteindelijk werd de eindstand 12-16 in het voordeel Antilopen uit Leusden.

KV DOS Kampen heeft een week de tijd om het spel en het scorend vermogen op te pakken. Aankomende zaterdag wacht de stadsderby tegen het ook nog puntloze Wit-Blauw/Green Organics. De wedstrijd op Sportpark Hagenbroek begint om 15.30 uur.