Set Up verslaat Side-Out en bekert door

SLAGHAREN - De heren van Ten Brinke Set Up heeft zaterdag de tweede ronde van de beker bereikt. In Slagharen werd Side-Out met 1-3 verslagen.

Twee weken eerder wist Set Up moeiteloos te winnen van Side-Out in een oefenduel. Set Up-coach Peter Gaillard benadrukte dat er niet te makkelijk gedacht moest worden. In de eerste set werd dit advies opgevolgd en werd er goed volleybal gespeeld. Set Up liep makkelijk weg bij de tegenstander en won deze set met 14-25.

De tweede set gebeurde waar de coach voor had gewaakt. Na ruime setwinst voor Set Up was de tegenstander erop gebrand om dit niet nog een keer te laten gebeuren. De focus werd minder bij Set Up. Hierdoor kwamen de volleyballers uit Slagharen goed in hun spel en konden ze de wedstrijd vertragen. Set Up zat er niet lekker in en verloor de tweede set met 25-23.
Daarna begon Set Up ook slordig aan de derde set. Na een vroege time-out bij een 4-1 achterstand werd wel duidelijk dat er iets moest veranderen. Er werd meer beleving gevraagd bij Set Up. Dit advies werd opgevolgd en de achterstand was snel weer verdwenen. In deze set mocht ook Jorrit Brink aantreden voor zijn officiƫle debuut. De set werd uiteindelijk met 22-25 gewonnen. Daarna was het verzet van Side-Out gebroken. Set Up nam een vroege voorsprong en pakte de vierde set met 20-25.