Filmhuis weer open: testen voor toegang zorgt voor onrust

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Filmhuis Kampen is afgelopen weekend weer begonnen met het vertonen van films. Voordat het nieuwe seizoen van start kon gegaan is er binnen de organisatie nog wel de nodige discussie gevoerd over de Corona Check App. Niet alle bestuursleden en vrijwilligers zijn teruggekomen.

De Stadsgehoorzaal heeft er voor gekozen om 'testen voor toegang' via de Corona Check App toe te passen voor alle voorstellingen in hun pand, dus inclusief de filmzaal waar het Filmhuis gebruik van maakt. Niet alle bestuursleden en vrijwilligers van het, volledig door vrijwilligers gerunde, Filmhuis kunnen zich met deze maatregelen verenigingen. Daarom heeft een aantal bestuursleden ervoor gekozen om hun taken en functies neer te leggen en niet alle vrijwilligers kunnen worden ingezet.

Toch heeft de organisatie in de meest recente bestuursvergadering besloten om films te gaan vertonen. Om zo een groot gedeelte van het trouwe terugkerende publiek toch te dienen. Wel vindt dit in eerste instantie plaats om het weekend, in verband met de inzetbaarheid en belasting van de overgebleven vrijwilligers. 

De organisatie vertelt: "We proberen sowieso onze groep vrijwilligers (met name technici) op termijn weer uit te breiden om dan weer op volle kracht te kunnen draaien. Binnenkort volgen oproepen daartoe, misschien is het iets voor u of kent u iemand… Wij beseffen dat aan de omstandigheden waaronder we nu films gaan draaien veel kanten zitten, waarover zeer verschillend wordt gedacht. Net als iedereen hopen wij dat filmbezoek snel weer onbeperkt mogelijk is voor iedereen!"

De eerstvolgende voorstelling vindt plaats op 1 en 2 oktober. Zie website www.filmhuiskampen.nl voor programmering, informatie en reservering.