Meester Huib bekijkt de musicalrepetitie voor zijn jubileum
Meester Huib bekijkt de musicalrepetitie voor zijn jubileum (foto: Maarten van Gemert)

Feestweek bij Kindcentrum De Mirt met jubilerend meester Huib van den Berg in het middelpunt

(door Maarten van Gemert)

KAMPEN – Moe van de voortdurende coronarestricties, heeft Kindcentrum De Mirt twee weken geleden een feestweek georganiseerd. Eén van de hoogtepunten was het veertigjarig jubileum van meester Huib. Een sponsorloop op woensdag bracht geld in het laatje om het schoolplein nog meer aan te kleden en te verfraaien.

Vorig jaar is de gereformeerde basisschool aan de Rolklaver verbouwd en getransformeerd tot Kindcentrum. Om dat straks twee jaar na dato nog te vieren, werd directrice Elly Hofstede te gortig. Het jubileum van meester Huib vormde een welkome aanleiding voor een feestweek.

Feestelijke week

De feestelijke schoolweek begon op maandag met een vossenjacht. Leerlingen van de bovenbouw liepen verkleed door de wijk en leerlingen van de onderbouw moesten de ’vossen’ opsporen. Soms werden ’onschuldige’ voorbijgangers aangesproken maar dat stimuleerde tegelijkertijd het contact met de wijk dat de school ook graag bevordert.
Dinsdags was er een goochelaar die met ijs de wonderlijkste dingen kon doen en woensdag een sponsorloop voor het schoolplein. Donderdag stond meester Huib in het zonnetje.

Vier decennia

„Tijd vooreen feestje!”(directriceElly Hofstede)

Donderdagmorgen was Huib van den Berg op een feestelijk versierde tandem aangekomen op school. Zijn duopassagier was zijn vrouw. Zowel privé als op het werk vormt meester Huib een span samen met juffrouw Heleen. Beiden zijn al decennia werkzaam in het onderwijs en vonden elkaar ook privé in inmiddels lang vervlogen tijden.
Samen met Elles en Suzanne, musicalmakers bij EnMuziek, studeerden leerlingen de hele morgen een musical in die ze ’s middags opvoerden voor meester Huib.

Vanaf 1990 is Van den Berg verbonden aan De Mirt en vrijdags kwamen er tal van genodigden hem feliciteren met zijn veertigjarig lerarenjubileum.

Schoolplein in ontwikkeling

Het schoolplein blijft een voortdurend punt van aandacht en verbetering. In 2018 stond De Mirt in de finale van ’Groenste schoolplein van Overijssel’. Ofschoon ze niet aan de top eindigden, was het een leuke en leerzame wedstrijd die een moestuin en een nestkast opleverde. In de recente feestweek werd er weer gewerkt aan het schoolplein en zorgden stratenmakers voor verdere verfraaiing en (natuurlijke) speelgelegenheid. De sponsorloop tijdens de feestweek leverde een aanvullende welkome financiële bijdrage op.

Achter de schermen wordt gebroed op een nieuw initiatief voor het schoolplein samen met een bekende nautische Kamper organisatie. Daarover later meer. De Mirt timmert aan de weg en de feestweek heeft laten zien dat school helemaal niet saai hoeft te zijn.