Afbeelding
Aangeleverd.

'Groeivormen' in expositie Huize Maria

(door Henk Jans)

KAMPEN - Kunstenaarsduo Manon Horselenberg en Heidi Kamps exposeren in Toonzaal Huize Maria in het kader van de expositie estafette 'Hoogtij 2.O'.

"Ik wilde graag een samenwerking met Manon, omdat ik veel herken in wat zij maakt, vooral vanwege haar werkwijze, materiaalkeuze en kleurgebruik”, begint Heidi. Manon valt bij "we werken beiden graag met afval en aardetinten”. Het tweetal laat het werk ontstaan vanuit vrije associatie, toeval, organische groei en door te experimenteren met materialen en technieken. Bij beiden kan dit zich zowel ruimtelijk als op het platte vlak uiten. Sinds een jaar zijn ze wekelijks een ochtend samen aan het werk.
Aan het plafond hangt een groot soort schedel, opgebouwd uit de wortels van heideplanten. Op de grond staat een menshoge sculptuur die bestaat uit allerlei kleine bochtige laddertjes, waarvan de basis een grote stronk is. "Daar werken we samen aan", zegt Heidi. "De laddertjes maakten we van houtjes die we sneden uit sinaasappelkistjes”. Ze hebben het behandeld met bijenwas en vervolgens met antiekwas. Het geheel is een organische eenheid geworden. "Vanwege onze werkwijze noemen we het thema van de expositie 'groeivormen' " vertelt Manon. Behalve sculpturen zal het tweetal ook collages en mixed media exposeren.
Toonzaal Huize Maria aan de IJsselkade 25 te Kampen is geopend op zaterdag 25 en zondag 26 september van 11.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.