Set-Up start met punt bij Veracles

GRONINGEN - De volleyballers van Ten Brinke Set-Up zijn de competitie in de eerste divisie A begonnen met een nederlaag. Bij Veracles maakte Set-Up een wisselvallige indruk. Uiteindelijk pakten de IJsselmuidenaren toch nog een punt door winst in de laatste set.

Set-Up begon niet goed aan de wedstrijd. Zoals gebruikelijk zorgde het publiek bij de studentenclub uit Groningen voor veel lawaai. Dat vereiste een goede focus, maar bij Set- Up ontbrak de concentratie.

Veracles profiteerde en liep al vroeg uit naar een voorsprong van zes punten. Deze marge wisten de Groningers in stand te houden (25-19).

Set-Up trok lering uit de eerste set en begon geconcentreerd en gefocust aan set twee. Tot 7-7 ging het gelijk op. Mede door een sterke serviceserie van Set-Up werd een voorsprong van acht punten opgebouwd. Met de setwinst al in gedachten kwam de diagonaal van Set-Up met een verdedigende actie beroerd op zijn schouder terecht en verliet geblesseerd het veld.

Set-Up was compleet ontregeld door deze situatie waarvan de thuisploeg dankbaar gebruik maakte. Veracles wist terug te komen en trok de set naar zich toe: 25-23.

Daarna konden de bezoekers zich niet herpakken in de derde set. Set-Up had weinig in te brengen en verloor met 25-16.

Om niet met lege handen naar IJsselmuiden af te reizen, was het winnen van de laatste set een vereiste. Vanaf het begin van de set was er weer scherpte, tot aan het einde van de set liep het gelijk op. Het lukte Set-Up de laatste set naar zich toe te trekken met een eindstand van 24-26.