Onderschrift foto: V.l.n.r. Niels Adema en Ton Adema
Onderschrift foto: V.l.n.r. Niels Adema en Ton Adema Aangeleverd.

Christelijk Gemengd Koor Asaf hervat repetities

Algemeen

(door Niek Teune)

KAMPEN – De leden van Christelijk Gemengd Koor Asaf komen maandag 4 oktober samen voor de eerste koorrepetitie van het seizoen. Het coronavirus maakte het lange tijd nagenoeg onmogelijk om samen te zingen. Maar het koor, dat onder leiding staat van dirigent Ton Adema, hoopt vanaf nu weer iedere maandagavond te repeteren in De Beukelaar aan de 2e Ebbingestraat. Bestuurslid Ria van ’t Hof: “De koorleden hebben de repetitieavonden en uitvoeringen gemist.”

Op 7 maart 2020 zong Christelijk Gemengd Koor Asaf nog nietsvermoedend in Hasselt voor Stichting Ontmoeting. Een week later was de eerste lockdown een feit. “Er zouden halverwege maart bestuursverkiezingen zijn. Ook leefden we toe naar de Paaszangavond in de Broederkerk. Dat is allemaal niet meer doorgegaan”, vertelt bestuurslid Ria van ’t Hof. In oktober 2020 kwam het koor nog twee keer bijeen, om op anderhalve meter afstand te repeteren in de Poortkerk. “Na die twee repetitieavonden zijn we opnieuw gestopt, omdat de regels weer aangescherpt werden. Gelukkig kan het nu weer.”

Van ’t Hof geeft aan dat de plusminus 65 koorleden van Asaf blij zijn dat de draad weer opgepakt kan worden. “De koorleden hebben de repetitieavonden en uitvoeringen gemist. Niet alleen het samen zingen van psalmen, psalmbewerkingen en geestelijke liederen, maar ook de contacten onderling. Ton Adema moet er af en toe voor waken dat het niet te gezellig wordt”, lacht Van ’t Hof. “De sfeer is altijd goed. Ons koor is verbonden aan de Gereformeerde Gemeente, maar mannen en vrouwen van andere kerkgenootschappen komen ook graag bij ons zingen.”

Normaliter geeft Christelijk Gemengd Koor Asaf ongeveer vier uitvoeringen per jaar, met Niels Adema als vaste organist. “In maart zingen we altijd voor Stichting Ontmoeting in Hasselt. Ook de Paaszangavond in de Broederkerk voor Stichting Kom Over en Help keert jaarlijks terug op onze kalender.” Daarnaast is Asaf ook rond kerst te beluisteren, maar Van ’t Hof geeft aan dat het nog onzeker is of het koor in december al mee kan werken aan een uitvoering. “We gaan de komende repetities aan de slag met het instuderen van kerststukken. Maar het coronavirus maakt een uitvoering nog onzeker.” 

In de kooragenda is al wel met potlood een uitvoering voor januari 2022 genoteerd. Het plan is om dan te gaan zingen in Woonzorgcentrum Maarlenhof. “In verzorgingstehuizen zingen we vaak liederen van Johannes de Heer; dat vinden de bewoners prachtig. Het geeft voor jezelf ook heel veel voldoening. We gaan de komende tijd daarom hard aan het studeren”, aldus Van ’t Hof. 

De eerste koorrepetitie van het nieuwe seizoen staat gepland voor maandag 4 oktober. Belangstellenden zijn van harte welkom om eens vrijblijvend een repetitie van 19.45 uur tot 21.45 uur bij te wonen in De Beukelaar, 2e Ebbingestraat 3-A. Voor meer informatie kan contact worden gezocht met bestuurslid Ria van ‘t Hof via riavanthof@solcon.nl.

Nick de Vries

Nick de Vries