Een sfeervol beeld van de eerste editie van de 2Bruggenloop.
Een sfeervol beeld van de eerste editie van de 2Bruggenloop. Foto Tennekes

Ned Air 2Bruggenloop gaat door op 16 oktober

KAMPEN - De Ned AirBruggenloop gaat door op zaterdag 16 oktober. De gemeente heeft groen licht gegeven voor de tweede editie van het hardloopevenement van Atletiekvereniging Isala ’96 op deze datum. Op 16 oktober zal er een record aantal lopers aan de start verschijnen.

De tweede editie stond afhankelijk gepland in maart 2020, maar moest op het laatste moment afgelast worden. AV Isala'96 is blij dat er groen licht is en dat de tweede editie van de 2Bruggenloop eindelijk doorgang kan vinden, zonder corona toegangsbewijs. 

Er moeten nog een paar kleine aanpassingen gedaan worden aan het parcours van de 5 kilometer en kidsrun. Maar de organisatie is hard aan het werk om weer een fantastisch hardloopfeest neer te zetten.

Het parcours van de Kidsrun wordt verlegd van de Oudestraat naar een stukje Kamper historie. Daarover kan de organisatie binnenkort meer nieuws melden. De start en finish zijn, net als de 5, 10 en 15 kilometer, op de IJsselkade ter hoogte van het van Heutszplein.

Het van Heutszplein wordt vanaf aankomende editie de uitvalbasis voor deelnemers van de 2Bruggenloop. Start en finish zullen plaatsvinden op de IJsselkade. Het plein met uitzicht op de brug biedt voldoende ruimte om drukte te spreiden en deelnemers te ontvangen. Tijdens de eerste editie in 2019 finishten deelnemers naast de nieuwe toren. Direct was duidelijk dat dit bij meer deelnemers geen optie meer zou zijn.

Vanwege het coronavirus zal het van Heutszplein en IJsselkade alleen toegankelijk zijn voor deelnemers. Een startnummer is het toegangsbewijs, het laten zien van de coronacheck-app is dan niet nodig.

Inschrijven kan tot en met 2 oktober (23:59 uur) mits de deelnemerslimiet niet eerder is bereikt. Alle ingeschreven deelnemers krijgen een startnummer met hun voornaam erop. 

Startnummers kunnen op 14 oktober afgehaald worden bij AV Isala'96, op 15 oktober bij Sport-Inn Kampen en 16 oktober bij de ingang van het van Heutszplein.

Nu hulpdiensten en lokale overheden geen belemmeringen meer zien is het aan de lopers. De organisatie hoopt via een gevarieerd parcours, met uiteraard de twee bruggen (Stadsbrug en Molenbrug), een strakke organisatie en de lopers een mooie evenement neer te kunnen zetten.