Fotograaf Jan van der Kolk overleden

KAMPEN - Hij haalde met zijn foto's honderden keren het weerbericht verschillende nieuwszenders. Kampenaar Jan van der Kolk struinde soms dagelijks door Kampen met zijn fototoestel. De Kampenaar die hierdoor bij velen bekend was, is onlangs onverwacht op 74-jarige leeftijd overleden.

Fotografie was zijn hobby. Hij stuurde zijn plaatjes naar allerlei media. Naar de verschillende landelijke journaals, via twitter naar allerlei kranten en vaak ook naar burgemeester Bort Koelewijn die hem dikwijls complimenten gaf voor zijn foto's. Ook in de Brug heeft enkele keren een foto van Van der Kolk gestaan.

Van der Kolk wordt op 1 oktober begraven.

Bijbellezing over Genesis

IJSSELMUIDEN – Ds. Geerts uit Zalk houdt donderdag 30 september in de Dorpskerk van IJsselmuiden een Bijbellezing. Het is de eerste Bijbellezing in een serie van vijf over het Bijbelboek Genesis. 

De lezing in de Dorpskerk in Zalk begint om 19.30 uur.

Zeemanskoor
hervat repetities

KAMPEN – Na 18 maanden niet te hebben gezongen hervat zeemanskoor De Ketelbinken dinsdag 28 september de wekelijkse repetitie.

Belangstellenden zijn welkom om een repetitie bij te wonen in het TOG-gebouw aan de Cellesbroeksweg 1-B. Aanvang 19.30 uur.

De Ketelbinken zijn opgericht in 09-09-1999 en zingen zeemansliederen.