De Rouwe kwam aan per Statenjacht van de Provincie Friesland aan de IJsselkade.
De Rouwe kwam aan per Statenjacht van de Provincie Friesland aan de IJsselkade. Foto: Tennekes

Burgemeester Sander de Rouwe: 'Kampen krijgt er negen bewoners bij'

(door Huib Strengers)

KAMPEN- Hij heeft zijn kennismakingsprogramma al rond. De nieuwe burgemeester van Kampen, de in het Friese Bolsward geboren en getogen Sander de Rouwe. “Eind december is Kampen negen bewoners rijker”. Daags na zijn installatie, afgelopen vrijdag, begon hij met een bezoek aan de Kamper zaterdagmarkt en de knolletjesmarkt in IJsselmuiden. Zondag woonde hij de dienst bij in de bijna duizend jaar oude Hervormde St. Lambertuskerk in Wilsum.

Sander de Rouwe, die met het Statenjacht van de provincie Friesland aan de IJsselkade afmeerde, werd afgelopen vrijdag geïnstalleerd als burgemeester van Kampen. Hij legde in handen van de Commissaris van de Koning, Andries Heidema, de eed af. “Fijn dat we feest kunnen vieren,” aldus de CvdK, die stelde dat de nieuwe burgemeester 'een was met een bak ervaring'. “Kampen mag de handen dichtknijpen”. Het is de derde burgemeester in Overijssel met een Friese achtergrond die recent in Overijssel is benoemd. Behalve in Kampen gebeurde dat ook in Hardenberg en Twenterand. “We halen het talent uit het Noorden”, zei Heidema.

Rouwe was al druk geweest zich te oriënteren. Hij was bij de burgemeester van Zwolle, Peter Snijders, op de koffie geweest. Overigens niets wetend van de slogan zoals die jarenlang door dialectschrijver, Driekus, alias wijlen Jan Keuter, werd aangehaald in het Nieuw Kamper Dagblad: “Er is maar een Zwolle en dat is Kampen”.

Lees verder op pagina 3.