Feestelijke opening theaterseizoen: 400 vrijkaarten

KAMPEN - Anderhalf jaar was de Stadsgehoorzaal gesloten. Maar nu de deuren eindelijk weer open mogen, start het theater met een wel heel bijzondere, feestelijke opening van het theaterseizoen. 400 Kampenaren mogen gratis naar dé grote Nederlandse musical die dit seizoen langs alle theaters reist: de Rocky Horror Show.

Directeur Jelle Wouda zegt hierover: “We hebben besloten om 400 kaartjes weg te geven, omdat we eindelijk de coronamaatregelen grotendeels achter ons kunnen laten en met onze theaterbezoekers weer een geweldige avond kunnen beleven. Niet alleen de tienduizenden mensen die jaarlijks naar de Stadsgehoorzaal komen hebben dit gemist, maar ook wij als Stadsgehoorzaal staan te popelen om weer gasten te ontvangen. Heel toevallig hadden we aan het begin van het theaterseizoen deze musical geboekt. Omdat we een openingsfeest wilden geven zijn we met het grootste impresariaat van Nederland om tafel gaan zitten. Gelukkig wilden zij graag meewerken aan dit feest en daardoor kunnen we zoveel kaarten weggeven. Vergeet niet dat de toegangsprijs in de theaters normaal €39,50 is. Het is echt een fantastisch cadeau."
De Rocky Horror Show is wereldwijd een fenomeen die genomineerd is voor 5 Tony Awards. Normaal speelt de musical op Broadway en Westend, maar nu dus in Nederland. De hoofdrolspelers zijn het beste wat er in Nederland te vinden is: Sven Ratzke, Esmée Dekker, Ellen Pieters en nog heel veel andere geweldige musicalartiesten. De recensies zijn unaniem: dit is een bijzondere musical die je niet mag missen. Hij is heftig, met veel rockmuziek, maar vooral erg grappig.
Kaarten voor Rocky Horror kunnen op www.stadsgehoorzaalkampen.nl besteld worden met de promotiecode ‘nieuwseizoen’. Om theatervoorstellingen in Nederland te bezoeken, is er op dit moment een coronatoegangsbewijs nodig.
Het theaterseizoen in de stadsgehoorzaal bestaat dit jaar uit ruim 120 voorstellingen. In oktober worden de voorstellingen vanaf januari bekend gemaakt.

Bring the Noise & the Schorry Morry in ’t ukien

KAMPEN - ’t Ukien staat zaterdag 16 oktober vol bands met Kamperse roots. Proghop-formatie The Schorry Morry begint om 20:30 uur. 

De organisatie vertelt: "De band combineert progrock en hiphop en wat er verder maar gejat kan worden. De groep is dit jaar voor het eerst te bewonderen op het podium, dus ducttape je portemonnee vast aan je lichaam en steek een telefoonboek in je broekband, dan kun je het spektakel enigzins veilig meemaken.”
Om 22.00 bestijgt Bring The Noise het podium. Deze formatie bestaat uit Arvid Jeuring, René Westra, Bart Jansen, Stein Bakker en Pivo. (Die laatste scoorde dit jaar een bescheiden zomerhitje als MC op de single ‘Heter dan de zon' van Lisanne Brinksma). Maar nu staat ‘ie er dus met Bring The Noise met een mix van eigen werk en classic covers. "Dit zijn de dikste tracks waar rock & hiphop met elkaar gecombineerd worden: een recept dat garant staat voor een stomende en hossende mensenmassa.” Tickets kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij Blue Music en via www.ukien.nl. Zaal open om 20.00 uur.